Založ si blog

Následky lživých tvrdení

DEZINFORMÁCIE VS. FAKTY  
Priame aj nepriame dôsledky mediálnych manipulácií na životy ľudí

V nasledujúcom texte uvádzame niekoľko prípadov, ktoré ilustrujú priame a nepriame dôsledky mediálnych manipulácií a porušení práv a slobôd účastníkov projektu.

Prípad 1: Pani „Eva“ podáva sťažnosť na Českú lekářsku komoru a nasleduje verejná ostrakizácia účastníčky projektu Tvorivá spoločnosť
Zdroj:
Vojtěch Gavriněv, Seznam zprávy, 30. 1. 2023

Citácia z článku:
„Když jsem přišla letos na kliniku, bylo krátce po začátku ruské invaze na Ukrajinu. Dočetla jsem se, že je to proruská sekta. Byla jsem strašně rozčílená, dokonce jsem dala podnět na Českou lékařskou komoru. Jako prostý občan nesouhlasím s tím, aby na půdě běžné polikliniky byla dělána propaganda nějaké náboženské sektě s politickými cíli na změnu společenského řádu,“ říká Eva.“

(Viz kapitoly LOŽ: Tvorivá spoločnosť je sekta a LOŽ: Tvorivá spoločnosť je proruská a Putin je spasiteľ)

Prípad 2: Zastavená reklama na električkách MHD v Brne
Zdroj
: Dominik Stein, Lidové noviny, 22. 9. 2023

Citácia z článku:
„Námět Dopravnímu podniku města Brna k prověření inzerce podal podle mluvčí Hany Tomaštíkové jeden z cestujících. ,Začali jsme se tím ihned zabývat a rozhodnutí padlo vzápětí, když jsme zjistili, o co jde,‘ sdělila Lidovkám. Stávající smlouva se zadavatelem je platná do 11. října a poté dojde ke stažení reklamních polepů.“

Prípad 3: Rozviazanie spolupráce s regionálnou televíziou
Zdroj
: osobná emailová korešpondencia účastníka projektu, 1. 6. 2023

Citácia z emailu:
„Hezký den pane XXX,
velice mě to mrzí ale z důvodu stále se množících nepříjemných dotazů na spolupráci TV XY s Vaším fórem jsme nuceni naší dosavadní spolupráci ukončit. Jsme soukromá regionální televize a spokojenost našich diváků s obsahem našeho vysílání je pro nás absolutní prioritou.
Z nařízení generálního ředitele TV XY Vás tedy s okamžitou platností žádám o stažení našeho loga z Vašich stránek a s politováním považuji naši dosavadní spolupráci za uzavřenou.

Prípad 4: Zrušenie akcie v knižnici (Ústeckého kraju)
Zdroj
: osobná emailová korešpondencia účastníka projektu, 17. 5. 2023

Citácia z emailu:
„Dobrý den,
při přípravách podkladků k červnovému programu akcí jsme zjistili, že akce, kterou jste chtěli realizovat ve spolupráci s naší knihovnou je organizována pod záštitou Tvořivé společnosti (zjistili jsme, že v minulosti již byla tato akce pod hlavičkou Tvořivé společnosti se stejným názvem a přednášejícím realizována na jiných místech v ČR).
Vzhledem ke kontroverzím, které se kolem zmiňované Tvořivé společnosti v současné době vyskytují, jsme dospěli k závěru že nechceme, aby naše knihovna byla spojována s touto organizací.

Toto je iba malý výčet prípadov poškodenia práv a ostrakizácie účastníkov projektu Tvorivá spoločnosť. Vďaka lživým článkom a nulovej novinárskej i ľudskej etike autorov očierňujúcich článkov niektorí účastníci stratili zamestnanie a mnoho z nich čelí nenávistným útokom vo verejnom priestore. Kto tu teda nakoniec rozdeľuje spoločnosť? Nabáda k nálepkovaniu, odsudzovaniu a šíreniu nenávisti voči určitej skupine slobodných ľudí, dobrovoľníkov, ktorí vlastnými silami a prostriedkami usilujú o zjednotenie ľudí na idei lepšieho života pre všetkých obyvateľov planéty? Kto narušuje výsostné práva človeka v demokratickej spoločnosti na myslenie, názor, rozvoj, vedu a bádanie, slobodu prejavu a podobne? Kto stojí proti ľuďom a ich právu na dôstojný život?

Práve dnes čelíme dezinformáciám a osočovaniu my, účastníci projektu Tvorivá spoločnosť. A znepokojuje nás, že sa to deje v demokratických krajinách Európskej únie. Ak budeme mlčať, zajtra môže byť terčom útoku iná skupina, v ktorej sa môže ocitnúť ktokoľvek, aj Vy. Takéto konanie by nemalo mať miesto v demokratickej spoločnosti. Toto umelé rozdeľovanie a opakované šírenie nenávistných informácií médiami by skôr alebo neskôr mohlo viesť k rôznym prejavom extrémizmu, ktorý by za určitých okolností mohol prerásť až do obludných rozmerov, čoho svedkami sme boli v histórii mnohokrát.

Pokiaľ budeme tolerovať pošliapavanie demokracie a našich slobôd, ani sa nenazdáme a jedného dňa sa prebudíme v tyranii s odôvodnením, že je to pre naše dobro.

Skresľovanie  a manipulácia s informáciami, bohužiaľ, vedú k tomu, že sa k širokej verejnosti nedostanú pravdivé a závažné informácie. Každý z nás si však môže pozrieť online fórum odvysielané 2. decembra 2023 a urobiť si vlastný názor.

„GLOBÁLNA KRÍZA. ZODPOVEDNOSŤ“, na YouTube, Rumble a všetkých sociálnych sieťach.

Zdroj: creativesociety.com

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 644410x
Priemerná čítanosť článkov: 1983x

Autor blogu