Založ si blog

Nech sa naše deti usmievajú

Globálna zmena klímy. Naozaj nám nič nehrozí? Ani záplavy obrovských území, ani miliardy utečencov, ani kolaps svetovej ekonomiky, ani vojny, chaos, nedostatok potravín? Sme si istí, že sa to nedotkne našich detí?

Keď sa pozeráš do ich nádherných očí, nezakalených vekom, vidíš to, k čomu ťa celý život tiahlo – čistotu, úprimnosť, otvorenosť. A tie oči, môžu byť tak ľahko pokryté hrôzou a prázdnotou.

Keby vedeli o osudovej voľbe, ktorú práve všetci robíme, o šanci, ktorú máme, poprosili by nás prestať „vymýšľať“, a radšej vytvoriť slobodný a šťastný svet – urobiť správnu voľbu.

Ale deti nepoprosia. Sú malé. A nič o tom nevedia.

My, rodičia, často hovorievame: „Všetko pre naše deti“, „Kvôli deťom“… A áno, snažíme sa dať im to najlepšie. Obuť ich, ošatiť, postaviť na nohy, naučiť ľudskosti, aby z nich vyrástli slušní a šťastní ľudia. Jedno však neberieme do úvahy. Ich budúcnosť nebude závisieť od toho, akú sladkosť, tričko či smartfón sme im kúpili, alebo na akú univerzitu pôjdu. Ich dospelý život, blahobyt a spokojnosť v ňom bude priamo závisieť od toho, do akého sveta vstúpia. Aký svet im vytvoríme.

A zároveň klíma posúva budúcnosť našich detí iným smerom. Je to veľmi vážna a dôležitá téma. Naša budúcnosť je otázna. V týchto ťažkých časoch sme my všetci už tak unavení z tohto chaosu a šialenstva okolo nás. Toľko nám toho treba urobiť. Pre naše deti…

Ale stále nám niečo bráni uveriť v seba, uveriť jeden v druhého. Zastaviť to šialenstvo skôr, ako nás dostane.

Je možné predstaviť si priaznivý výsledok. Keď sa preberieme, spomenieme si na lásku k Bohu, lásku k človeku, na priateľstvo, rodinu, na zodpovednosť…

Potom detské úsmevy zostanú na ich tvárach. A ich oči budú naďalej žiariť.

A ony – naše deti, za nami dotvoria tento svet a urobia ho nádherným.

Stačí len vynaložiť trochu úsilia a viery. Prekonať v sebe lenivosť a sebectvo. Zjednotiť sa okolo myšlienky vytvorenia inej spoločnosti – Tvorivej. Je jedno, aký názov jej dáme, hlavne, nech je to svet, v ktorom budú naše deti skutočne šťastné.

Príde čas, kedy ony samé po nás preberú tento svet. A premenia planétu na kvitnúci sad. Pochovajú našu krvavú históriu, naše omyly, našu absurditu… Budú múdrejší a veľkodušne nám všetko odpustia.

Všetko môžeme zmeniť. Pre úsmevy našich detí. V záujme večných hodnôt – DOBROTY A LÁSKY.

H.

zdroj: creativesociety.com; fórum Globálna kríza. Zodpovednosť.

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

EÚ / Slovensko / SR /

Stovky ľudí v Bruseli roztiahli obrovskú vlajku EÚ. Nečakane prišla von der Leyenová, pozdravila aj Slovákov

01.05.2024 19:48

Stovky ľudí si v bruselskom parku pripomenuli 20. výročie rozšírenia Európskej únie roztiahnutím obrej vlajky EÚ.

Nożykova synagóga

Na varšavskú synagógu hodili tri Molotovove koktaily. Duda aj Sikorski útok odsúdili

01.05.2024 19:30

Izraelský veľvyslanec v Poľsku Jakov Livne uviedol, že "nehorázne antisemitské útoky ako tento nemožno dnes tolerovať".

Výstava / Ruská propaganda / Tank / Abrams M1A1 /

Moskva vystavuje západnú vojenskú techniku ukoristenú v bojoch na Ukrajine. Skvelý nápad, komentoval Peskov

01.05.2024 18:30

Rusko kritizuje dodávky západných zbraní a vojenského vybavenia na Ukrajinu a považuje ich za dôkaz priameho zapojenia NATO do konfliktu.

Robert Fico v ZKW Slovakia s. r. o.

Nočná práca prináša zdravotné riziká a nízke ohodnotenie: Fico vyzval zamestnávateľov na zmenu

01.05.2024 17:15

Slovensko dnes síce oslavuje aj dvadsiate výročie vstupu do Európskej únie, Fico si to však chce pripomenúť až vo večernom galavečeri a sľubuje zásadný prejav.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 645200x
Priemerná čítanosť článkov: 1985x

Autor blogu