Založ si blog

Efekt bubliny a jeho škody

Predstavte si nasledovnú situáciu: žijete usporiadaný život, máte dobre rozbehnutú kariéru, svoje rozmnožovacie pudy ste už naplnili, deti sú spokojné a zdravé, partner alebo partnerka vás miluje takého aký ste. Máte dom, o ktorom ste vždy snívali, chatu v lokalite, ktorá sa vám pozdávala už od detstva. Zarobíte toľko, že si môžete dovoliť ísť na dovolenku, kam chcete, na ako dlho chcete a viackrát do roka. 

Potom k vám príde dobrý známy z vášho kruhu priateľov a začnete debatovať o tom ako počasie nejak z roka na rok blbne. Prikyvujete a odpovedáte, že áno, máš pravdu, vo februári by naozaj nemalo byť 15°C počas celých dvoch týždňov. Váš známy však neostane len pri jarných februárových teplotách. Začne hovoriť o zemetraseniach, o hurikánoch, o obchode s ľuďmi. O tom, ako ročne zmizne 8 miliónov detí nevedno kam.

A potom to príde

Vtom sa vo vás niečo zlomí. Začnete cítiť strach. Strach z toho, že to, čo vám hovorí, by mohla byť pravda. Už to ďalej nemôžete počúvať a tak radšej zmeníte tému. Veď vám práve zobral tú sladkú ilúziu. Ilúziu šťastného života, ktorý ste tak tvrdo budovali. Váš známy to s vami myslí dobre, má vás rád, chce, aby ste žili.

Ako čas plynie, so svojim “hysterickým” známym už tak často nehovoríte. Počuli ste, že je v nejakej sekte, ktorá varuje, ako každá iná sekta, pred apokalypsou. Všimnete si však jeden rozdiel. To, čo vám hovoril ten váš známy, sa akosi potvrdzuje. Zemetrasenie na Slovensku, dokonca tornádo. Vy ho však nekonfrontujete so svojimi otázkami. Radšej prerušíte kontakt úplne, ba čo viac, začnete sa ho báť ako sa deti boja duchov. Začnete ho ohovárať, a to len preto, že vám načrtol realitu dnešných dní. Vy silou mocou nechcete, aby sa vo vašom živote niečo zmenilo. Príliš tvrdo ste po desaťročia budovali svoj dokonalý život. A ten má teraz skončiť? V žiadnom prípade, nechcem o tom už počuť ani mäkké fň!

Gratulujem vám, práve ste sa uzavreli do svojej všeobjímajúcej bubliny. Tak sladkej, tak krásnej a nekonečnej ilúzie. To, čo sa deje mimo vašej bubliny, vás proste nezaujíma. Každý stret s realitou, je pre vás ako pôžitok mučeného na škripci, ktorý zároveň dostáva 20 rán bičom. 

Čas plynie, začínate chápať, že s planétou naozaj nie je všetko v poriadku. Vypadol internet, na ulici je neustála hmla, každý deň zažívate zemetrasenie. Chatu zavalilo, váš dom sa už dávno zrútil po častých zemetraseniach. Pri prvom zemetrasení ste prišli o deti. Manželku vám vzalo tornádo… Nemáte nič z toho, čo ste tak tvrdo budovali po desaťročia. Premohli vás sebaľútosť a bezmoc. Už nič nemá zmysel. 

P.S.: Posledný odstavec je optionálny, nemusí nastať. Riešenia na klimatické hrozby existujú. Informuj sa u svojho apokalyptického priateľa alebo ešte lepšie, pozri si fórum s názvom: Globálna kríza. Zodpovednosť.

MUDr. Ján Šepák

Lekár v predatestačnej príprave v odbore Otorinolaryngológia a zlodej ilúzii

zdroj: creativesociety.com; earthsavesciencecollaborative.com

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 643835x
Priemerná čítanosť článkov: 1981x

Autor blogu