Založ si blog

Tak sa nehanbi a rozprávaj!

„Láska ukazuje človeku cieľ jeho života. Rozum ukazuje prostriedky, ako ich uskutočníte.“

      Tomáš Garrigue Masaryk

Píše sa rok 1900, Milan Rastislav Štefánik sa stáva zapisovateľom študentského pražského  spolku Detvan, ktorý si dal za úlohu vzbudiť národné povedomie u Slovákov. Neostal len u Detvana. Spája sa s ľuďmi, ktorí majú rovnaké názory ako on. Napríklad s významným profesorom filozofickej Fakulty univerzity Karlovy, Tomášom Garrigueom Masarykom. Mladý študent s profesorom veľmi súznie, pretože na rozdiel od iných národných buditeľov, nabáda ku konaniu a nie k pasivite a čakaniu na “niekoho z Ruska”, kto zachráni Slovanov v Uhorsku pred maďarizáciou. Mladý študent, teda koná. Spája sa s ľuďmi. Je sociálny, za svoje presvedčenia a názory sa nehanbí. Verejne ich prezentuje. Vďaka spolku Detvan začal po vedením Dr. Vavra Šrobára vychádzať časopis Hlas. Hlasisti dokázali inšpirovať celú generáciu malého národa, čo vyústilo vo vznik prvej Československej republiky. Boje o dominanciu medzi národmi v jednom štáte konečne utíchli. 

Isteže, vznik Československa má svojich hrdinov a zakladateľov. Nebolo by to však možné, pokiaľ by na území oboch štátov ľudia nevedeli, že môžu žiť lepšie. 

Bez podpory ľudí by sa Československo nemohlo založiť. Z úplného národnostného útlaku nastal šok. Ľudia zrazu mohli hovoriť svojím jazykom, na úradoch a v bankách rozumeli zmluvám, čo podpisujú. Nemuseli žiť v strachu, že ich niekto nabonzuje len preto, že hovoria svojou rodnou rečou.

V roku 1900 ešte málo Slovákov verilo, že môžu žiť slobodnejšie. V roku 1918 to už bola realita.

Nuž, a tak je to aj s ideou Tvorivej spoločnosti.

Vtedy sa ľudia spájali z lásky k národu. Dnes sa spájame z lásky k ľudstvu. 

Ak Vám ešte nikto nepovedal, že môžete žiť v slobode, bez strachu o zajtrajšok, tak Vám to hovorím ja.

S dnešnou technológiou môžeme zaručiť pohodlný život pre všetkých ľudí na planéte. To najhlavnejšie však je, že môžeme žiť bez hlúpych vojen. Veď oboznámte sa s projektom. Má 8 osnov. Ak čo i len jedna z nich chýba, projekt nemá zmysel. Môže sa uskutočniť len, ak sa ako ľudia dobrovoľne spojíme na základe spomínaných 8 osnov.

Naši predkovia to už raz dokázali. My to dokážeme tiež. Stačí o tom hovoriť. Nehanbiť sa za svoj názor a prejavovať ho verejne. Kedysi bol technologický vrchol tlač, dnes máme internet. 

Tak sa nehanbi a rozprávaj!

MUDr. Ján Šepák 

Lekár v predatestačnej príprave v odbore Otorhinolaryngológia a Tvorivák.

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, keď bude musieť ministerka Dolinková stáť pred Achillovou pätou rezortu – polstoročia nedokončeným projektom nemocnice Rázsochy.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 644278x
Priemerná čítanosť článkov: 1982x

Autor blogu