Založ si blog

Reakcia na čiernu PR kampaň: Komu vadia billboardy Tvorivej spoločnosti?

Pred pár dňami vyšiel v denníku SME tendenčný premium článok, ktorý má za cieľ pošpiniť medzinárodný projekt Tvorivá spoločnosť. Autorka tohto článku, ktorý vo výsledku očierňuje účastníkov projektu, ako aj samotnú myšlienku projektu Tvorivá spoločnosť, narúša takmer všetky zásady novinárskej etiky, napriek tomu, že Etický kódex novinára je pre ňu, ako aj pre každého novinára záväzným. Dňa 13. marca poslala redaktorka na oficiálnu adresu projektu email s otázkami (pozri obrázok).

Odpoveď naň dostala v priebehu niekoľkých hodín v takomto znení:

„Vážená pani redaktorka Katarína Jakubjaková,

vážime si Váš záujem o projekt Tvorivá spoločnosť a posielame Vám odpovede na Vaše otázky:

Aký cieľ má táto kampaň? Čo chcete billboardmi ľuďom povedať?

Účelom billboardov je ako jedným z informačných prostriedkov informovať ľudí o medzinárodnom projekte Tvorivá spoločnosť, o tom, že takýto formát je možný, a aké obrovské výhody prináša každému človeku, o 8 osnovách Tvorivej spoločnosti, v ktorej Život Človeka je najvyššou hodnotou. Je to naša jedinečná šanca dostať sa zo všetkých kríz mierovou cestou a vybudovať pre nás a naše deti lepší svet. 

Billboardy majú vzbudiť u ľudí zvedavosť a záujem o oboznámenie sa s projektom na oficiálnych stránkach Tvorivej spoločnosti.

Účastníci projektu alebo ľudia, ktorých projekt oslovil pri uplatňovaní svojich práv a slobôd informujú ostatných ľudí o Tvorivej spoločnosti. Takto sa zákonným a mierovým spôsobom vytvára spoločenská požiadavka na vybudovanie Tvorivej spoločnosti na celom svete. Čím skôr väčšina ľudí sformuluje túto požiadavku, tým skôr bude možné prejsť do ďalšej etapy budovania Tvorivej spoločnosti – k etape prípravy a realizácie celosvetového referenda.

Koľko približne billboardov máte v Bratislave a inde na Slovensku?

Nakoľko sa nejedná o organizovanú kampaň, ale ľudia si z vlastnej iniciatívy objednávajú reklamy vo svojich mestách na banneroch, billboardoch, a pod., nevedieme žiadnu evidenciu o počtoch billboardov.  

Kto za nimi stojí? Z čoho sú financované?

Za billboardmi stoja samotní ľudia, účastníci projektu, ktorí sú definovaní na stránke  pod nadpisom „Ako sa stať účastníkom projektu Tvorivá spoločnosť?“ takto: „Ak zdieľate informácie o Tvorivej spoločnosti, hoci len odovzdávate informácie o existencii projektu, ste už jeho účastníkom. Ak projekt podporujete, môžete využiť rôzne spôsoby informovania o Tvorivej spoločnosti, s ktorými sa môžete zoznámiť tu: Chcete pomôcť vybudovať Tvorivú spoločnosť?“

Všetky aktivity a podujatia v rámci projektu Tvorivá spoločnosť realizujú výlučne samotní účastníci projektu z vlastnej iniciatívy, na základe vlastnej voľby, želania a na vlastné náklady. Aj samotnú grafiku a dizajn billboardov si vytvárajú samotní účastníci. 

Projekt Tvorivá spoločnosť nemá bankové účty, financie ani majetok, nehromadí finančné prostriedky a nevytvára zisk.

Tvorivá spoločnosť je plne dobrovoľnícky projekt fungujúci v rámci legislatívy, ktorý predstavuje výlučne záujmy samotných ľudí, a nie jednotlivých štátov, strán alebo organizácií.

Viac o projekte viď stránka: creative society 

Využívate aj ďalší typ reklamy?

Ľudia nielen na Slovensku, ale z celého sveta, ktorí sa organizujú v prísnom súlade s legislatívou, sa zjednocujú a konajú s jednotným cieľom – vytvoriť dôstojné podmienky pre mierový a prosperujúci život celého ľudstva aj budúcich generácií. Za týmto účelom informujú ostatných ľudí využívajúc pritom všetky zákonné a dostupné prostriedky v danej krajine. Metódy informovania, na ktorých sa môže podieľať každý človek sú zverejnené na oficiálnej stránke Tvorivej spoločnosti tu: Chcete pomôcť vybudovať Tvorivú spoločnosť?

Čo chce projekt Tvorivej spoločnosti dosiahnuť?

TVORIVÁ SPOLOČNOSŤ je medzinárodný projekt, ktorý spája ľudí z viac ako 180 krajín na dobrovoľnej báze. Cieľom projektu je čo najrýchlejšie, legálnou a mierovou cestou prejsť na nový, tvorivý formát spoločnosti na celom svete, v ktorom bude ľudský život najvyššou hodnotou a tento tvorivý formát spoločnosti otvára obrovské perspektívy a možnosti pre každého človeka, ktoré sú priamo uvedené na stránke Tvorivej spoločnosti.

Má v Tvorivej spoločnosti miesto učenie hnutia AllatRa?

Tvorivá spoločnosť bude založená na 8 osnovách, uvedených na stránke Tvorivej spoločnosti.

Podľa 8 osnov Tvorivej spoločnosti má každý človek v Tvorivej spoločnosti právo na všestranný rozvoj a sebarealizáciu (6. Osnova – Rozvoj osobnosti). Hlavnou prioritou je priorita ľudskosti, vysoké duchovno-mravné zameranie Človeka, humánnosť, poctivosť, vzájomný rešpekt a posilnenie priateľstva. Vytvorenie podmienok pre rozvoj a výchovu Človeka s veľkým Č, kultivácia morálno-mravných hodnôt v každоm človeku a spoločnosti. (5. Osnova – Tvorivá ideológia).

Každé učenie bez rozdielu, ktoré bude v súlade s 8. osnovami Tvorivej spoločnosti, bude mať v Tvorivej spoločnosti miesto. 

Žiadame Vás, aby ste v článku uviedli pravdivé a neskreslené informácie, ktoré sme Vám poskytli a ktoré sú v plnom rozsahu uvedené na oficiálnej stránke projektu Tvorivá spoločnosť.

S pozdravom účastníci projektu Tvorivá spoločnosť


Hoci novinári chcú odpovede, majú už pripravené svoje vlastné a pravda ich vôbec nezaujíma. Vytrhnú z kontextu pár viet, aby sa zahrali na citáciu zo zdroja a zvyšok si už dopracujú podľa zadania. Na základe akých princípov pracujú vlastne novinári, ktorí majú byť ochrancami pravdy a nie vykonštruovanej lži? Názor si môžete urobiť sami.

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

škola, školák, žiak, hodina, vyučovanie, trieda

KVÍZ: Predveďte sa, akí ste slovenčinári. Nie je to tak zlé alebo také zlé?

27.04.2024 10:22

Kvíz rýchle preverí vaše znalosti slovenčiny. Ktorá z dvoch možností je správna?

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Nemecký poslanec AfD Bystroň se ohradil proti článku Der Spiegelu o ‘ruských’ balíčkoch

27.04.2024 10:10

Poslanec Alternatívy pre Nemecko (AfD) Peter Bystroň sa ohradil proti článku magazínu Der Spiegel, že v kauze možných úplatkov od proruskej siete prijímal balíčky.

parlament

Na Slovensku chce vzniknúť ďalších päť politických strán

27.04.2024 09:58

Na Slovensku chce aktuálne vzniknúť päť nových politických strán. Oznámenia o zbere podpisov zverejnili na webstránke Ministerstva vnútra SR.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 643135x
Priemerná čítanosť článkov: 1979x

Autor blogu