Založ si blog

Klimatické katastrofy nepoznajú hranice

Možno tomu neveríš. Možno sa cez víkend chystáš na chalupu, či s kamošmi na poriadnu párty. Pretože život si chceš užiť naplno. Po ťažkom, namáhavom pracovnom týždni máš predsa právo na oddych. Či?

Ani oni neverili, že sa im to môže stať

Obete klimatických katastrof, ktoré nájdeš po celom svete. Tornádo v Česku, záplavy v Poľsku. Už sa to nedeje len niekde na opačnom konci planéty. Už sa to deje. Mnohí prišli o život. A tí, čo si ho zachránili, svorne tvrdia: „Nikto nás nevaroval. Nikto nám nepomohol. Sme odkázaní sami na seba.” Sme vo vojne. My, všetci, celé ľudstvo. Táto vojna nie je len geopolitickou záležitosťou krajín, ktoré sa akosi nevedia dohodnúť a v ktorých jedinci rozhodujú o životoch miliónov ľudí.  Naším hlavným a jediným nepriateľom je klíma. Ak neveríš, tak sa pozri na štatistiky posledných rokov. 

Možno sa ti dvíha adrenalín. Nechceš akosi vystúpiť zo svojej zóny komfortu. Pretože sa tešíš na víkend. Na záhradu, pohodu, pivo, priateľov. Nechce sa ti konať. No ak sa ti nechce zachraňovať svet, snaž sa zachrániť aspoň svoj zadok. A zadok svojich najbližších. Aby si ich raz nevidel umierať pred očami zbytočne. „Zasa len strašia. Sú to magori.” Už vidím tvoj komentár. Nestrašíme. Skús to zobrať ako informáciu, podobne, ako keď ti sused príde búchať na dvere, že ti horí strecha na dome. Sú to fakty, ktoré boli zhrnuté na fóre, potvrdené vedcami. Jeho názov, Sme ľudia. Chceme žiť, hovorí za všetko. Ak sami nezmeníme súčasnú situáciu a nevytvoríme Tvorivú spoločnosť, pôjdeme do hája. Všetci. Alebo si stále naivne myslíš, že za nás svet zmenia politici, celebrity či vláda? Veď tí vidia len svoj nos!

Najväčším problémom je naša nečinnosť. Každý deň našej nečinnosti má na svedomí tisíce životov. Pretože sme vo vojne s klímou. S nepriateľom, s ktorým sa nedá vyjednávať. Jediný spôsob, ktorým ho môžeme poraziť je naše zjednotenie. Kedy sa začneme správať ako ľudia. Tak začni konať. Pozri si fórum, za ktorým nestojí žiaden mecenáš. Pripravovali ho dobrovoľníci z celého sveta. Často netušiac, či prežijú zajtrajšok. Môžeme ešte veľa zmeniť. Ešte stále máme tú možnosť. Alebo sa budeš nečinne pozerať, ako sa rútime na okraj priepasti?

Zdroj: creativesociety, Globálna kríza. Sme ľudia. Chceme žiť.

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 643801x
Priemerná čítanosť článkov: 1981x

Autor blogu