Založ si blog

Bude niečo aj na pivko?

Kamarát mi hovoril, ako vybavoval operáciu pre svojho známeho. Na túto operáciu sa normálne čaká dva roky. Mal známeho lekára, tak sa opýtal, či by sa dalo nejako protekčne pretlačiť tohto známeho, aby mohol podstúpiť operáciu skôr. 

Lekár mu povedal: „Jasné, to nie je problém. Bude niečo aj na pivko?“ Koľko myslíte, že bolo potrebné zaplatiť lekárovi, aby operáciu, na ktorú  sa bežne čaká dva roky, urobil už na druhý deň? Aj vy máte takých kamarátov, ktorí vás dokážu protekčne pretlačiť na operáciu,  alebo na ňu budete musieť čakať dva roky, dúfajúc, že sa vám nezhorší zdravotný stav? 

Nič sa nezmenilo

Úplatok v tomto prípade zohral kľúčovú rolu rovnako, ako to bolo v časoch minulých. V nemocničných zariadeniach  boli obliečky označované OÚNZ. Okresný ústav národného zdravia a ľudia si to premenovali po svojom: Ozaj Úplatok Nedáš Zomrieš. Je to v nás asi zakorenené, no len my to môžeme zmeniť. 

Naozaj chceme v takejto spoločnosti žiť? V Tvorivej spoločnosti nebudete musieť čakať na operáciu dva roky, medicína bude nastavená tak, aby skutočne chránila život každého človeka, bez ohľadu na obsah jeho peňaženky. Úplatky ostanú už len trpkou spomienkou na formát, v ktorom dnes žijeme. Pretože na prvom mieste bude život a nie chamtivosť.

Zdroj: TikTok/@kasanmiroslav, creativesociety.com

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 644279x
Priemerná čítanosť článkov: 1982x

Autor blogu