Založ si blog

Čaká ju život na ulici?

Mám šťastie, že bývam v pokojnej štvrti hlavného mesta, v rodinnom dome, mám rodinu, ktorú dokážeme živiť, je nám dobre. Nie každý však má tú možnosť. Naši susedia už toľko „šťastia“ nemajú.

Sú to veľmi milí ľudia. Napriek svojmu osudu veselí a usmiati. Ošľahaní životom, ktorý sa s nimi zrovna nemaznal, ale aj tak sa snažia žiť v rámci svojich možností. Sú to však jednoduchí ľudia, bez internetu, bez znalosti administratívnych procesov na úradoch a všadeprítomnej byrokracie.

Počas roka si čosi dopestujú, snažia sa svojpomocne opraviť vady na dome. Nuž, je to skôr zrúcanina, no na lepšie nemajú . 

Nekonečné čakanie

Viete, je mi z toho smutno. Každý večer, keď idem po chodbe nášho domu, z okna mám výhľad na tento ich príbytok. Neviem sama v sebe prijať fakt, že jeden človek žije dôstojne, má dostatok jedla, strechu nad hlavou a oblečenie a druhý nie. Druhý musí mať aj 2 zamestnania, aby mohol uživiť seba a svojho partnera, pretože ten je smrteľne chorý. A aj keď celý život pracoval, nemá dosť peňazí na zdravotnú starostlivosť. Pri diagnózach pána suseda je každý deň vzácny a doktori mu ponúkajú termíny vyšetrenia o pol roka.

Pani suseda berie všemožné práce, aby uživila dom, do ktorého zateká, kde je zima, kde varí na starých kachliach a nevie, dokedy bude schopná zaobstarať chod domácnosti. Nevie, koľko času jej partnerovi zostáva. A lekári len lomia rukami, že vraj majú veľa pacientov a treba počkať. V tom lepšom prípade. V horšom ho odmietajú vyšetriť, lebo majú plný stav. Najhoršie je, že keď ona zostane sama, čaká ju život na ulici. A veľmi dobre to vie. Aj napriek úsmevu, ktorý denne nosí, cítiť jej bolesť a strach. Nie len z vedomia neodvratného, ale aj zo zhnitej strechy, ktorú už sused nestihol opraviť. Nevládze ani sám chodiť. A strecha môže kedykoľvek padnúť. Nechcem ani domyslieť, aké by to malo následky.

Áno, každý si je strojcom svojho šťastia, no právo žiť dôstojne by nemalo byť výsadou zopár ľudí, ale KAŽDÉHO človeka.

V tomto formáte spoločnosti je vidieť, kam to celé speje.

A ja si úprimne zo srdca prajem, aby sme sa spojili a vybudovali Tvorivú spoločnosť, aby nemusel žiadny človek trpieť nedostatkom zdravotnej starostlivosti, jedla a tepla v rozpadnutom dome. Nie je to len niekde ďaleko, je to doslova za oknom. Za našim aj za vašim.

Z.

zdroj: creativesociety

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Javelin, vojna na Ukrajine, vojaci, raketomet, protitanková strela

Čaputovej poradkyňa: Vláda vníma to, čo sa deje na Ukrajine ako bezpečnostnú hrozbu, rozdiel v porovnaní so susedmi je v rétorike

30.04.2024 19:07

Kobzová tvrdí, že Poľsko sa jednoznačne vybral cestou, „ak chceš mier, priprav sa na vojnu“.

Grécko Rodos požiare lesné ľudia evakuácia

Na ruskej Sibíri sa začína sezóna lesných požiarov

30.04.2024 18:52

Kým na východe Sibíri vyčíňajú lesné požiare, viaceré regióny v jej západnej časti pri hraniciach s Kazachstanom sužujú rozsiahle záplavy.

SND, Slovenské národné divadlo

Nazval ich duchovnými bezdomovcami. Poprední umelci žiadajú od Fica ospravedlnenie

30.04.2024 18:40

Ak požadujete slušnosť, začnite ako premiér od seba. Vyzývame Vás, ospravedlňte sa,“ adresovali umelci Ficovi.

česko, nemocnica, covid, koronavírus

Ďalšie zadlžovanie nemocníc: Poslanci Úradu pred dohľad novú kompetenciu neschválili

30.04.2024 18:10

Do parlamentu novelu predložili opoziční poslanci Jana Bittó Cigániková a Tomáš Szalay zo strany SaS.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 644822x
Priemerná čítanosť článkov: 1984x

Autor blogu