Založ si blog

Od kanibalizmu k iným technológiám

Zvrátenosti nás obklopujú z každej strany. Zjesť jeden druhého, už nemusí byť teória. Čo sa v skutočnosti deje?

Výrobca potravín Bite Labs chce predávať mäso vypestované z laboratórnych buniek známych osobností. Ponúka vyskúšať, akú chuť majú hviezdy showbiznisu. Povedal: „To, či výroba mäsa z celebrít bude realitou, závisí od našej schopnosti vyvolať záujem verejnosti.“ Vážne? Vážne!

Švédska firma Oumph obdržala cenu za vytvorenie vegánskeho burgeru s chuťou ľudského mäsa. Vážne? Vážne!

O čo ide súčasnej vede?

Profesor behaviorálnych vied a šéf Centra spotrebiteľského marketingu na Štokholmskej vysokej ekonomickej škole Magnus Söderlund v rozhovore pre švédsku televíziu TV4 uviedol, že spaľovanie mŕtvol je neekologické kvôli zvýšenej tvorbe CO2. Pochovávanie do zeme je zase neekonomické, nakoľko ceny pozemkov všade na svete stúpajú. Söderlund preto odporúča prejsť na konzumáciu a priemyselné spracovanie nebožtíkov. Tvrdí, že aj zvieratá v čase krízy konzumujú mŕtve telá jedincov svojho druhu a v rámci ekologickej krízy by sme tak mali robiť aj my, zbaviac sa „predsudku” o jedení ľudského mäsa. Vážne? Vážne!

Klipy z filmu Hannibal Lecter tiež podčiarkujú tému kanibalizmu. V obchodoch sa objavujú torty v tvare ľudských častí tela. V slovenskom Martinuse predávajú knihu Znamenitá mŕtvola. Podstrkujú nám tému kanibalizmu, alebo je to náhoda za náhodou? Tí, čo za tým stoja, sa vyhovárajú, že sme ich zle pochopili, že mali na mysli niečo iné. Snažia sa nás ubezpečiť o neškodnosti takých vecí. Naďalej napĺňajú informačný priestor touto zvrátenou témou. A práve tak zisťujú stupeň našej pripravenosti „zjesť“ takúto myšlienku.

Je to systematická práca rozpočítaná na roky. Prejsť k reálnym skutkom a povedať, že kanibalizmus je norma, je možné len vtedy, keď zlomia bariéru vo vedomiach ľudí. Práve to sa teraz snažia robiť. A pritom hrajú dvojakú hru. Všetko akoby popierajú, ale pokračujú v popularizácii tejto témy. Snažia sa nám ju podať tak, aby v nás vyvolala pocit, že nás zbaví problémov ako sú hlad alebo zmena klímy.

Podstata takého zavádzania myšlienok je v tom, aby sme v nich uvideli vyriešenie problému a prijali ich ako normu.

Bude normálny človek sám od seba jesť ľudské mäso? Nie. Ale ak ho budú dlho utvrdzovať v tom, že je to nevyhnutné… a zároveň budú vytvárať umelé krízy…

Transparentnosť informácií nedovolí s ľuďmi manipulovať

Prečo hovoríme o tejto zvrhlej téme? Lebo otvorenosť a transparentnosť informácií nedovolí ľuďmi manipulovať. Veď ak prekročíme tento Rubikon, nezostane v nás nič ľudské. Budeme zvermi, ktoré nebude zložité kontrolovať a riadiť.

A deje sa to práve vtedy, keď existuje úplne iné riešenie problémov. Už teraz sa z buniek na 3-D tlačiarňach tlačí rybie a kuracie mäso. Dokonca jedlo zo vzduchu nie je fantastika, ale reálnosť. Fínska spoločnosť, ktorá vyhrala prvú etapu konkurzu na zabezpečenie kozmických misií na iné planéty, vyrába múku zo vzduchu. Tak o akom hlade a jeho riešení kanibalizmom hovoria? Je veľké množstvo neuveriteľných technológií, ktoré sú schopné nás posunúť na novú evolučnú etapu. A práve o nich sa bude oveľa podrobnejšie hovoriť 12.11.2022 na medzinárodnom online-fóre „Globálna kríza. Naša záchrana je v zjednotení.“ Nezmeškajte túto možnosť. Bude to veľmi zaujímavé.

H.

Zdroj: creativesociety, fórum: „Globálna kríza. Naša záchrana je v zjednotení.

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 645259x
Priemerná čítanosť článkov: 1985x

Autor blogu