Založ si blog

Zachráni nás Boh?

Nie Boh začína vojnu. Tak prečo by ju mal ukončiť?

„Modlite sa. Nechajte to na Boha. On nás zachráni. Modlime sa za mier. Modlime sa, aby hladujúce deti mali čo jesť…” Často sa v komentároch na našom blogu aj na sociálnych sieťach stretávam s touto reakciou. Na jednej strane je super, že ľudia v tomto zmätku nezabúdajú na Boha. Ale skutočne by mal riešiť naše prúsery?

Vojnové konflikty sa rodia najprv v hlavách jednotlivcov, ktorí sa nevedia dohodnúť, komu bude patriť kúsok Zeme. Neskôr začnú ľudia sami podporovať túto myšlienku. Hľadajú vonkajšieho nepriateľa, ktorý údajne môže za všetko zlo. Úplne zabúdajúc na to, že aj v druhej krajine žijú ľudia, ktorí nemôžu za to, čo robia ich vysokopostavené horúce hlavy. Boh vojnu nezačal. Začali sme ju my ľudia. Len my ju môžeme ukončiť.

Oveľa väčší nepriateľ než akákoľvek vojna

Klimatické zmeny sa stupňujú. Ich rozsah nevidí vari len absolútny debil. Netreba naivne veriť, že Boh zastaví prírodnú katastrofu priamo pred mojim prahom. Rozzúrenú prírodu nezaujíma čerstvo zrekonštruovaný dom či nasadené kvetinky v predzáhradke. Obete katastrof sa už dnes pýtajú: ”Prečo to Boh dopustil? Boh to nedopustil. Príroda sa búri. Načo jej je ľudstvo, ktoré sa zmenilo na parazitov? Poďme sa zjednotiť a dokázať, že sme stále ľuďmi. A vytvoriť svet, v ktorom nebudeme musieť prosiť Boha o ukončenie konfliktov, pretože ich ukončíme sami. Tam na prvom mieste bude život človeka. A o tom je Tvorivá spoločnosť.

M.

Zdroj: creativesociety

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 643873x
Priemerná čítanosť článkov: 1981x

Autor blogu