Založ si blog

Plávať proti prúdu

Dobre vychované dievčatko, ktoré chce všetkým vyhovieť, chce, aby ho mali všetci radi. To je obraz, s ktorým som sa dlho stotožňovala. No prišiel čas odhodiť ho.

Si ty (ešte) normálna?

Od detstva som počúvala rady „skúsenejších“. „Nehas, čo ťa nepáli. Hľaď si svojho. Nerob si zbytočné problémy, vari nemáš dosť svojich?“  Hlavne nevystrkovať hlavu, nech nevytŕčaš z davu. Pri šírení informácií o Tvorivej spoločnosti som sa stretla s rôznymi reakciami. Od ironických posmeškov: „To sa VÁM predsa nikdy nepodarí,” cez nálepkovanie až po otvorené pohŕdanie. No našli sa ľudia, a nie je ich málo, ktorí chápu, že to, ako dnes funguje spoločnosť, už dlhšie fungovať nemôže. Médiá nám ukazujú, ako máme žiť, čo si máme myslieť, koho nenávidieť, koho milovať. No najmä nás učia, že akákoľvek snaha niečo zmeniť, narazí na nastavené mantinely. My nemusíme nič. Veď vždy sa nájde niekto, kto za nás všetko vyrieši.

Prekvapil ma telefonát s príbuznou, ktorá tvrdila, že ľudstvo nepozná nič, než vojny. Že vzájomné zabíjanie sa je neoddeliteľnou súčasťou našej podstaty. Veď krvou je predsa pretkaná celá naša história. Už na strednej škole som nechápala, prečo je dejepis plný vojen. Prečo sa učíme len o tom, kto získal aké územia, kto si koho pokoril, kto koho napadol? A tak sa štáty dodnes delia na dobrých a zlých, hoci hrôzy vojny najviac na svojej koži pocítia obyčajní ľudia, ktorí predsa nerozohrali tieto politické hry. V histórii sú predsa príklady toho, že vieme žiť ako ľudia. Napríklad Tripolská civilizácia, ako aj mnohé ďalšie, ktoré existovali tisícročia bez vojnových konfliktov. Prečo sa o nich nepíše v učebniciach? 

Proti prúdu

Som rada, že plávam proti prúdu. A že je nás, plávajúcich proti prúdu, čoraz viac. Ja nechcem plávať s prúdom, o to viac, že nám to nič dobré neprinesie. Môžeme plávať s prúdom, no môže nás to zaniesť tam, odkiaľ sa už nebude dať vyhrabať.

Pri pozeraní pravde do očí nám môže byť ťažko. No prijatím pravdy máme možnosť uvidieť aj iné, lepšie možnosti. A to nám dá silu plávať proti prúdu, pretože cieľ stojí za to. Tento cieľ je nový začiatok v krásnej, vyspelej spoločnosti pre všetkých ľudí a len sami ľudia ho môžu dosiahnuť.

M.

Zdroj: creativesociety

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 643875x
Priemerná čítanosť článkov: 1981x

Autor blogu