Založ si blog

Skúmate nás už niekoľko rokov. Tak kde sa stala chyba?

Otvorený list pánovi Jakubovi Ludvíkovi

Vážený pán Ludvík,

Vaše meno bolo poslednú dobu viackrát skloňované v českých médiách. „Religionista Jakub Ludvík zkoumá hnutí AllatRa už několik let,“ dočítala som sa v rozhovore, ktorý bol zverejnený na seznamzpravy.cz.  Po jeho prečítaní, kedy mi doslova padla sánka, som sa vrátila na začiatok. Začala som čítať vetu po vete. Nechápem totiž, ako „odborník“, ktorý „študuje“ hnutie už niekoľko rokov, môže prísť k tak mylným záverom. Jasné, sme ľudia, sme omylní. A ľudský faktor v tomto prípade poriadne zamiešal kartami. Vy skúmate hnutie, ja sa v ňom aktívne účastním. 

Poďme si to teda spoločne porovnať:

  • Členové společenství věří, že se skutečně blíží katastrofické události, které silně zasáhnou naši planetu“: Hm, veria… Ja tiež verím, že ak niečo skutočne skúmate, tak sa pozriete na konferencie, fóra a správy. Veď je to náplň Vašej práce. Členovia aj nečlenovia „neveria” na katastrofické udalosti. Môžem veriť tomu, že Ježiško nosí darčeky. Odborníci, vedci aj laici, ktorí sa zúčastňujú príprav materiálov si dôrazne uvedomujú vysoké riziko prírodných katastrof. Upozorňujú na ne aj iné projekty, iní odborníci, ktorí bijú na poplach. Stačí pár minút vyhľadávania. Čo má s tým spoločné viera? Alebo vy veríte, že nám žiadne prírodné katastrofy nehrozia? Nebojíte sa, že vás niekto označí za odmietača klimatických zmien? 
  • Na základě víry společenství se mají zachránit jen členové Tvořivé společnosti, či AllatRy, kteří unikli spotřebitelskému formátu a spojili se do ideálního nebo idealistického společenství.“ Myslím, že otázku viery nemusíme ďalej rozoberať. Nikdy nikto nepovedal, že sa zachránia len členovia Tvorivej spoločnosti či MSH ALLATRA. Všetkým nám rovnako tečie do topánok. Klimatické zmeny sa dotknú každého. Tu neexistujú vyvolení. Tvorivá spoločnosť nikoho nezachraňuje, len ponúka možnosť žiť inak, vytvoriť podmienky na to, aby sme mohli normálne žiť. Vám vyhovuje spotrebiteľský formát? Ste OK s tým, že denne zomierajú ľudia v epidémiách, vojnách a svetu hrozí hladomor? 
  • V roce 2025 očekávají velkou jadernou válku“:  „Pro zahájení nové globální války Archóntové určili tři termíny s ohledem na geopolitickou situaci a na úroveň připravenosti obyvatelstva na tyto události. První datum, 23. prosince roku 2012, už bylo prostřednictvím nepřímé reklamy vyhlášeno po celém světě jako možné datum konce světa. Druhé datum je rok 2017. A třetí datum – rok 2025. To jsou hlavní data, podle kterých se orientují a na nichž staví své výpočty. I když přirozeně může dojít ke změně, tak jako v kterémkoli jiném plánu…“ Myslíte túto citáciu z knihy Sensei IV od Anastasie Novych? Pokiaľ prehliadneme fakt, že ide o beletriu, všimli ste si poslednú vetu z citácie? 
  • Jeden z prvků Teosofické společnosti je třeba zcela zásadní pro AllatRu – důraz na všeobecné bratrství všech lidí“: Tvorivá spoločnosť je postavená na Ôsmych osnovách Tvorivej spoločnosti, ktoré vznikli z rozsiahleho deväťročného prieskumu. Čítali ste ich?  My nehovoríme  o „všeobecnom bratstve všetkých ľudí,“ ale o vzájomnom rešpekte, spolupráci a porozumení. Pre všetkých je normálne žiť ako ľudia, fungovať ako ľudia, a nebáť sa o vlastné bezpečie. Alebo ste zástancom iných hodnôt?
  • Často se stává, že lidé přijdou do kontaktu s Tvořivou společností a vůbec netuší, že je za tím nějaká AllatRa“: Prečo miešate hrušky s jablkami? Projekt Tvorivá spoločnosť a medzinárodné spoločenské hnutie ALLATRA sú dve rozdielne veci. Projekt Tvorivá spoločnosť vznikol na platforme Medzinárodného spoločenského hnutia ALLATRA a od roku 2021 sa rozvíja ako samostatný projekt. Nie je to žiadna supertajná informácia. Naďabí na ňu každý, kto chce. Tvorivá spoločnosť zjednocuje ľudí všetkých náboženstiev, kultúr, národností či spoločenských vrstiev. Knihy Anastasie Novych v projekte Tvorivá spoločnosť nehrajú žiadnu úlohu. Medzi účastníkmi sú ľudia, ktorí tieto knihy čítali, aj mnohí, ktorí ich nečítali. Všetkých spája jediná myšlienka. Chcú konečne žiť v normálnom svete, v ktorého centre je život človeka. 
  • Jejich cíl je ale stejný – vytvoření jednolité společnosti.“ Opäť Vás musím sklamať. Cieľom nie je vytvorenie jednoliatej spoločnosti. Mimochodom, ani neviem, čo si mám pod tým pojmom predstaviť. Obliekanie sa do rovnošiat, nejakú normalizáciu či unifikáciu? Cieľom Tvorivej spoločnosti je vytvoriť spoločnosť, v ktorej bude na prvom mieste život človeka a nie zisk. Podporuje sa v nej rozvoj človeka, vzdelávanie, tak prosím vás, aká jednoliatosť?
  • Je to typický‚ katastrofický milenialismus‘, to znamená, že skrze velké pohromy, apokalyptickou situaci, podle nich dojde k lepšímu času“: Skutočnosť je ešte horšia, ako uvádzate vo vašej citácii. Ak sa nezačneme spájať v jedinom cieli – prežiť, tak sa k tým lepším časom ani nedopracujeme, pretože tú veľkú pohromu neprežije nikto. Ešte raz. Nikto z nás. Ani my, ani vy. Alebo ste pri overovaní matematicko-analytického modelu získali iný výsledok? Máte snáď iné dôkazy, ktoré vyvracajú fakty vedcov uvedených v správe pre ROTARY alebo na fóre „Globálna kríza. Naša záchrana je v zjednotení”? Pokiaľ áno, budeme radi, keď nám ich predložíte. 
  • Podle AllatRy má to spojení vzniknout v Rusku a vůdcem tohoto spojení má být tzv. Nomo, kterého společenství většinou identifikuje jako Vladimira Putina: Vy vnímate beletriu ako vedecký zdroj? Rozdiel medzi MSH ALLATRA a Tvorivou spoločnosťou sme už rozobrali. Ak ste sa pozreli na podklady Tvorivej spoločnosti, určite ste natrafili na to, že vyzývame ľudí ku konaniu. Nečakáme na žiadneho vodcu, záchrancu, politika či superhrdinu. Máme za sebou viacero globálnych online fór a konferencií. Jedno z posledných, „Globálna kríza. Naša záchrana je v zjednotení,“ bolo dobrovoľníkmi prekladané do 150 jazykov. Za nami nestojí žiaden vodca, nikto nás neplatí, ani neriadi. Všetko robia dobrovoľníci, vo svojom voľnom čase a za svoje vlastné prostriedky. Ľudia už chápu, že spoločnosť za nich nikto nezmení. Musíme to urobiť sami. Alebo ste iného názoru? 
  • Označujete niektorých konkrétnych účastníkov ako autority v projekte. Dlhodobo ignorujete skutočnosť neprítomnosnosti hierarchie v ňom. Je pre vás tak ťažké si predstaviť, že projekt môže takto fungovať? Áno, môže. A funguje. 

Takto by sme mohli pokračovať mnohými ďalšími bodmi…

Na záver, pán Ludvík,  jedna z vašich citácií: „My religionisté používáme termín nové náboženské hnutí, který v sobě neobsahuje automaticky pejorativně zabarvené konotace.” Vy nás v rozhovore neoznačujete pojmom sekta, no je jasné, že v čitateľovi chcete vyvolať práve takýto dojem. Skrývajúc sa za svoju odbornosť, sa snažíte potvrdiť domienky redaktora, ktorého cieľ je jasný. Znevážiť a pošpiniť úsilie miliónov ľudí z celého sveta.

No akosi sa Vám nedarí zaradiť projekt do správneho priečinku. Ľudia nie sú ovce. Chcú žiť. Tvorivá spoločnosť a jej 8 osnov,  je jasným dôkazom toho, že spoločne dokážeme nájsť východisko zo všetkých kríz, vrátane tej klimatickej.   

Michaela Galambošová,  jedna z mnohých aktívnych účastníkov projektu Tvorivá spoločnosť

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 642095x
Priemerná čítanosť článkov: 1976x

Autor blogu