Založ si blog

Som mama jedného z nich

Chcem sa podeliť o vlastný pohľad a skúsenosť. Dať správu o tom, akí sú ľudia z Česka a Slovenska zapojení do celosvetového projektu Tvorivá spoločnosť, ktorých stále pribúda.

Nie podľa povrchných hodnotení z internetu, ktoré sa mnohokrát vôbec nezakladajú na pravde, prekrúcajú význam slov a vytrhávajú vety z kontextu. Ale akí sú naozaj. Naživo, zoči – voči.

Sú to úplne normálni ľudia z mäsa a kostí, mladí aj starší. No majú v sebe čosi navyše: sú krásni vo svojom vnútri. Ich skutky svedčia o tom, že nie sú ľahostajní k našej planéte a k iným ľuďom. Sú nezištní a dobrosrdeční – to majú všetci spoločné. Našli v sebe obrovskú skrytú silu, schopnosť samoorganizácie a ochotu vyhrnúť si rukávy, aby vytvorili niečo nové. Nie pre seba. Pre nás všetkých, aj pre tých, ktorí prídu po nás. Nehádžu flintu do žita s typickým – to sa nedá, to sa nikdy nepodarí. Držia sa hesla: Ak chceš, aby sa svet zmenil, začni sa meniť sám!

Každý sa zapája podľa svojich schopností a možností, dobrovoľne, za vlastné peniaze a bez nároku na odmenu. Sú chvíle, kedy pri svojej práci idú až na dno svojich síl, pretože mali odvahu zložiť ružové okuliare z očí, pochopili celú hĺbku problému súčasného diania a vážnosť situácie.

Kvapka ku kvapke

Jedni napríklad vyhľadávajú informácie, ďalší robia rozhovory, natáčajú videá, monitorujú klimatické katastrofy pocelom svete, spolupracujú s vedcami. Všetky veci, ktoré sú potrebné, aby vznikla konferencia s dôležitými informáciami pre všetkých, si zorganizujú a zastrešia sami.

Mnohí o sebe navzájom nevedeli a teraz sa z nich stali skutoční priatelia. Tento projekt ich spojil v spoločnom cieli, aby všetci ľudia na svete mohli žiť bezpečne a v láske jeden k druhému, bez vojen a násilia. Bez strachu, ktorý dnes naberá na obrátkach, pretože niekomu to tak vyhovuje. A hlavne, aby sme v prvom rade podľa možnosti všetci prežili kolosálne klimatické hrozby, ktoré – ako tomu podľa poctivej vedeckej komunity všetko nasvedčuje – už prebiehajú a vo veľmi krátkej budúcnosti ešte narastú. Silu im dáva pevná viera v to, že existuje cesta von. Preto neúnavne vysvetľujú a informujú. Vedia, že náš konzumný systém požiera sám seba a že globálny problém vyžaduje globálne riešenie. Že naša záchrana je len v zjednotení vedeckého potenciálu a celého ľudstva.

Hnací motor

Žiadna z krajín sveta nezvládne sama to, čo nás už o pár rokov čaká. Týka sa to všetkých. Na každom jednom z nás záleží, či budeme mať vôbec nejakú budúcnosť. Svedomie je každému z nás dobrým pomocníkom, všetci ho máme, teda môžeme konať v súlade s ním.

Čo je pre týchto ľudí hnacím motorom? Snažia sa pretransformovať svoj strach a handikepy na lásku a sústredenie sa na prácu. Stačí ísť príkladom. Ak človek naozaj chce, ide to. Lebo všetko je v nás. Dokážeme oveľa viac, ako nám povedali a viac ako si myslíme.

Jeden vzdelaný človek v rozhovore pre Tvorivú spoločnosť vyslovil hlboké a bohužiaľ aj pravdivé slová: „Až keď sa zhasne, tak sa nám rozsvieti.”

Napriek tomu, že sme dnes umelo rozdelení, verím, že sa blíži chvíľa, kedy každému svitne, že všetci chceme to isté. Máme obrovskú motiváciu – zachrániť tento svet a preto dokážeme spolu rozžiariť svetlo na Zemi. 

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.

Mária Kolíková

Kolíková návrh na svoje odvolanie vníma ako výkrik koalície: Kto sa nám postaví, pôjde dole

02.05.2024 17:57

Koaliční poslanci Kolíkovej vyčítajú aj to, že podpísala podnet na generálnu prokuratúru týkajúci sa zmeny štatútu SIS.

Robert Kaliňák

Krúpa má podozrenie, že Kaliňák koná v záujme cudzích zbrojárskych spoločností

02.05.2024 16:19

Krúpa avizoval, že téma sa možno bude riešiť aj na budúcotýždňovom výbore.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 645687x
Priemerná čítanosť článkov: 1987x

Autor blogu