Založ si blog

Tentokrát mu to vyšlo

Dnes to skončilo dobre. Zajtra sa to môže všetko zmeniť. Veď dovtedy sa chodí s krčahom po vodu, až kým niekoho nezabiješ.

Išla som do mesta. Jazdu som si užívala, odhliadnuc od toho, že sa na mňa odzadu nalepilo auto. Pozrela som sa do spätného zrkadla. Za autom, ktoré sa na mňa tlačilo, už nikto nešiel. „Asi idem pomaly,“ pomyslela som si. Pozrela som na tachometer. Išla som deväťdesiatkou. Na tej ceste najvyššou povolenou rýchlosťou. Šofér sa rozhodol, že nebude zbytočne strácať čas. Rozhodol sa ma predbehnúť tesne pred zákrutou. Stihol sa zaradiť v poslednej chvíli. Striaslo ma. Dúfala som, že sa ponaučí. Takýmto spôsobom neuveriteľne riskuje nielen svoj život, ale aj život nič netušiacej posádky idúcej v opačnom smere. Milisekundy machrovania môžu stáť ľudský život.

Šofér sa však očividne rýchlo otriasol. O chvíľku predbiehal ďalšie “pomalé” auto. Scenár sa opakoval. Čo však bol najväčší paradox, stretli sme sa na tej istej križovatke. Stál dve autá predo mnou. Svojím ponáhľaním nezískal nič. Ani lepšiu pozíciu, ani čas. Na cestách je plno takýchto “zodpovedných” vodičov.

Spomenula som si na ďalší zážitok zo študentských čias. Občas sme s kamarátkou stopovali. Raz nám zastavilo luxusné auto. Zobral nás šofér, ktorý nám chcel ukázať, ako sa jazdí “na pána.” Porušil všetky predpisy a keď ho zastavili policajti, stačil mu jeden telefonát. Vyhol sa nielen akémukoľvek trestu, ale aj poriadne policajtovi vynadal. Pretože si dovolil práve “jeho” zastaviť. Na nás však dojem neurobil. Na najbližšej pumpe sme mu zdrhli z dohľadu, aby sme s ním ďalej nemuseli pokračovať.

Takéto prípady, žiaľ, nie sú ojedinelé. Každý ich pár zažil. V takýchto chvíľach, ako bola dnešná jazda, si prajem, aby bola čím skôr Tvorivá spoločnosť. Aby na cestách už nevyhasol ani jeden ľudský život. Aby pravidlá neboli na to, aby sa porušovali. Pretože ak ich niekto poruší, okamžite za svoj prečin vezme zodpovednosť. Nepomôže mu žiaden telefonát. Pretože najvyššou hodnotou v spoločnosti bude život každého človeka. Nielen výhody vyvolených.

M.

Zdroj: creativesociety.com

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 641900x
Priemerná čítanosť článkov: 1975x

Autor blogu