Založ si blog

Dočkáme sa?

Pozrela som sa do kalendára. „Tak už desať rokov som mamina,“ uvedomila som si. Ako ten čas letí. Spomínam na komplikovaný pôrod. Lekár mi vravel, že som mala šťastie. Život na vlásku. V krajinách bez prístupu k medicíne by som neprežila. Počas tehotenstva sa u mňa prejavila preeklampsia, ochorenie, ktoré sa nedá liečiť. Doposiaľ. Prejavuje sa vysokým tlakom, zadržiavaním vody a môže prísť k postupnému zlyhaniu orgánov. Liečba doposiaľ spočíva len v znižovaní tlaku. Pôrod musí ísť čo najskôr, pretože sú ohrozené oba životy. Matky, aj dieťaťa. Neskôr som sa dozvedela, že možnosti liečby predsa len sú, len ich klasická medicína doposiaľ neuznáva. 

Príbeh za príbehom

O pár rokov som sa ocitla opäť v nemocnici, kedy mi lekári nastavovali liečbu, pretože mi zostal vysoký krvný tlak. Ako “spomienka na minulosť.” Vedľa mňa ležala mladá žena, ktorá zomierala. Trpela chronickou obštrukciou pľúc. Videla som, ako jej lekári dávali väčšiu slobodu, sľubovali, že sa jej stav zlepší. Nezlepšil, do dvoch týždňov zomrela.

A tak by som mohla pokračovať. Príbehom o známom, ktorý išiel za lekárom, pretože ho pichalo na hrudi. Dostal lieky na pálenie záhy. Do pár dní zomrel na masívny infarkt. Rodinný príslušník vkladal zas svoje nádeje na transplantáciu pečene. Minulý rok ho pochovali. Keď som sa na túto tému rozprávala s niektorými lekármi, dostala som odpoveď: „Čo sa trápite? Niekde na svete sa majú aj horšie!” 

Trápim sa. Pretože i keď sa hráme na to, že zdravie ľudí je na prvom mieste, v skutočnosti je to presne naopak. Skúste si kúpiť kilo sladkostí zo stuženého tuku a kilo zeleniny. Hádajte, čo vás vyjde lacnejšie. Ak chceš žiť zdravo, priplať si. Odkiaľ máš vziať peniaze, to už nikoho netrápi. Načo jesť zeleninu, keď začína ísť do módy hmyz? Bez toho, aby niekto bližšie skúmal jeho škodlivosť.

Najväčšia absurdita je, že dnes už máme mnoho technológií, ktoré dokážu zlepšiť stav medicíny, ale nie sú prístupné bežným ľuďom. Pozerala som medzinárodnú konferenciu “Globálna kríza. Východisko existuje”, odvysielanú 22.4.2023. Tam boli ukázané svetlejšie perspektívy, ktoré sú pred nami. Jediná otázka znie: Zvolíme si takúto budúcnosť?

M.

Zdroj: creativesociety

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 646283x
Priemerná čítanosť článkov: 1989x

Autor blogu