Založ si blog

Kde sú naši vedci? Prečo o tom nehovoria?

Za všetkým hľadaj moc a peniaze. A peňazí je vo vede fakt biedne. Prejavov moci vo vedeckej oblasti je zasa priveľa. Prečítajte si úryvok reči Igora Michajloviča Danilova z fóra „Globálna kríza. Východisko existuje.” Myslím, že nastal čas, aby veda konečne začala plniť svoje skutočné poslanie.

„Priatelia, chcel by som povedať, že sú tu naši vedci, je ich mnoho a veľa vedia. Ale dnes sa situácia vyvinula tak, že naša veda na celom svete je rozdelená na rôzne odvetvia. A v skutočnosti je financovanie súčasnej vedy veľmi slabé, mám na mysli vedu, ktorá, ako sme už pochopili zo skôr počutého, nás má zachrániť. A povedal by som, že je to naozaj alarmujúce. Problém je veľmi vážny a beztak ho budeme musieť riešiť, nuž, alebo neriešiť. V skutočnosti v našom súčasnom svete my, celé ľudstvo, máme varianty. Prvým variantom je nerobiť nič. Môžeme si zopakovať osud Marsu. Je aj druhý variantvšetci sa zjednotiť okolo jednej vlády. V prvom rade, prečo to hovorím? Pretože na to, aby sme klimatický problém vyriešili, naozaj vyriešili, musíme zhromaždiť všetkých našich vedcov dovedna. 

Potrebujeme všetkých 

Áno, potrebujeme aj teoretikov, ale predovšetkým potrebujeme praktikov: tých vedcov, ktorí dnes pracujú pre rôzne štáty, tých, ktorých mená nepočujeme a nevidíme. Nehovorí sa o nich, ale vieme, čo robia. Robia to, čo je vo výsledku z väčšej časti namierené proti našim životom. Nastal čas, aby aj títo vedci poslúžili ľudstvu. Žiaľ, takých vedcov žiadny štát len tak nedá. Preto je potrebné problém vyriešiť globálne, ak chceme ako ľudstvo prežiť. Globálne vyriešenie tohto problému bude spočívať v tom, že sa chtiac-nechtiac musíme ako celé ľudstvo zjednotiť. Musíme sa zjednotiť, aby sme raz a navždy ukončili vojny, pretože aj najmenšia hrozba vojen povedie k tomu, že tieto tajné konštrukčné kancelárie zostanú utajené. Vedci, ktorí sú dnes na čele vedy, sa venujú skutočne praktickej vede vo vývoji nových odborov a smerov, v takpovediac novej fyzike, fyzike, na ktorú sme si ešte nezvykli, ale už funguje na nových fyzikálnych princípoch, vytvára to, čo nás následne zabíja vo vojnách, v konfliktoch a v mnohých iných oblastiach v sporoch medzi štátmi. 

Ale keď ich raz zhromaždíme za jedným stolom, to znamená, že všetky vojny sa musia skončiť, a teda, či to chceme alebo nie. V našom súčasnom spotrebiteľskom formáte to znamená, že všetky štáty musia byť zjednotené nejakou jednou silou. Nech to bude jedna svetová vláda, ktorú zvolia ľudia alebo ju zvolia štáty. Či je to prijateľné alebo neprijateľné – musia rozhodnúť ľudia, ale tu nastáva problém a ja ho vyslovím. 

Prečo jednotná svetová moc nie je v tejto situácii východiskom? Je to spôsobené predovšetkým tým, že každá vláda má opozíciu. Niektoré krajiny budú proti svetovej vláde, ktorú si zvolia ľudia alebo ju zvolia krajiny. Niekto bude s niečím nesúhlasiť, teda budú napätia. Ak sú raz napätia, tak budú aj nezhody. Keďže budú nezhody, znamená to, že stále budú pracovať na nových typoch zbraní. A keďže budú pracovať na nových typoch zbraní, tak mnohé krajiny jednoducho neposkytnú svojich skutočných vedcov, tých, ktorí v súčasnosti vyvíjajú pokročilé typy zbraní v tajných konštrukčných kanceláriách, nebudú si môcť sadnúť za jeden stôl s ostatnými. A keď si aj sadnú, za každým vedcom bude stáť 10 spravodajských dôstojníkov, aby toho veľa nenahovoril, aby hovoril „správne“ a „správne” myslel. Ale vedci dnes musia dostať tvorivú slobodu a vlastne aj maximálne možné zdroje. Čiže nesmú byť obmedzovaní tak, ako sú obmedzovaní dnes.

Prečo naša veda dodnes stále, takpovediac, verí v mylné teórie? Iba preto, že tieto mylné teórie týkajúce sa zmeny klímy sú jednoduchšie a vidíme v nich aspoň nejaké riešenie. Bolo by dobre, keby to naozaj bolo tak. Ale, žiaľ, dnes sme videli fakty, dôkazy. Sú nepopierateľné. Je možné pochybovať, je možné to nechcieť, ale sami sme sa presvedčili, že je to fakt. Toto je bezpodmienečný fakt, ktorý potvrdzuje našu najbližšiu budúcnosť. A problém sa už týka bezpečnosti celého sveta, každého človeka na tejto planéte. Tento problém sa už týka každého, rovnako sa týka aj všetkých krajín.

Ak si zvolíme riešenie ako druhú možnosť, keď bude jedna vláda s vlastnou opozíciou, teda s nedostatkom vedcov, a čiže s nedostatkom našich možností tento problém riešiť, tak s najväčšou pravdepodobnosťou zopakujeme osud Faetónu. Uvediem všeobecne jednoduchý príklad.

Aby sme dnes nebezpečenstvo aspoň trochu znížili, musíme aktívne vykonávať odplyňovanie. Čo nám to dá? Myslím vo vzťahu k sopkám a zemetraseniam. Odplynenie je to, čo dokáže aspoň trochu zoslabiť napätie, ktoré máme všetci pod nohami, aby sa zmiernilo a vyhrali sme aspoň trochu času. Ale ak nezastavíme vonkajší vplyv na jadro a nestabilita sa bude rozvíjať, tak pri nesprávnom odplyňovaní ešte viac zosilníme destabilizáciu nášho jadra. Na to, aby sme dokázali zvíťaziť nad klímou, musíme nájsť riešenie v úplne novej fyzike, tej, o ktorej dnes ešte nič poriadne nevieme.

Čo vieme, je, že existuje.Sledujeme určité procesy, no dnes sa nám zatiaľ nedarí nájsť riešenie. Na to, aby sme našli riešenie, potrebujeme všetkých múdrych ľudí tohto sveta a predovšetkým tých najmúdrejších. A tu, či chceme alebo nie, musíme niečo podniknúť, ak chceme prežiť. Východisko existuje. 

Je to zmeniť formát, zmeniť prístup, ak my, všetci ľudia tejto planéty, zatúžime žiť, zatúžime zachovať našu krásnu planétu pre našich jedinečných potomkov, tak musíme urobiť úplne nové kroky pre celé ľudstvo. Musíme zmeniť tento formát našej existencie, urobiť to tak, aby sa raz a navždy u nás skončili vojny, skončili konfrontácie medzi rôznymi krajinami, aby sme skutočne mohli oslobodiť našich vedcov a zaistiť im všetky potrebné zdroje.

Igor Michajlovič Danilov, úryvok z reči na fóre 

Zdroj: medzinárodné online fórum Globálna kríza. Východisko existuje

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Bohuš Garbár

Vyzvedačstvo pre Rusko a branie úplatkov. Súd poslal Garbára do väzenia, nezaplatil totiž pokutu

29.04.2024 13:22

Garbár podľa polície zbieral informácie pre príslušníkov ruskej vojenskej rozviedky GRU od apríla 2021.

Komunisti oslávili 1. máj

V prípade minuloročného zjazdu KSS polícia zastavila trestné stíhanie

29.04.2024 13:15

Na zjazde mali byť vystavené nielen tradičné komunistické symboly, ale aj portrét Stalina.

Blinken

Blinken žiada vyššiu súčinnosť v oblasti obrany s krajinami Perzského zálivu

29.04.2024 13:10

Blinken chce svoju cestu po krajinách Blízkeho východu využiť aj na to, aby v tejto záležitosti vyvinul tlak na vedúcich predstaviteľov Izraela.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 644149x
Priemerná čítanosť článkov: 1982x

Autor blogu