Založ si blog

Myslíte si, že sme hlúpi?

V pamäti mi utkvel článok, kde autor, bohužiaľ si nepamätám jeho meno, tvrdil, že ľudia sú vo svojej podstate úplne hlúpi. Ovce, ktoré sa nechajú ovládať. Preto veria tabletkám na chudnutie, teleshopingovým reklamám a keď vieš, ako na nich, môžeš na ich hlúposti zarobiť poriadny balik. Článok sa venoval technike predaja. Presnejšie, ako oklamať zákazníka. Stačí zahrať na tú správnu strunu a ľudia sú schopní minúť celoživotné úspory na predraženú hlúposť. 

Dnešná doba praje takýmto „odborníkom.“ Neprejde pomaly ani jeden deň, aby som sa nedočítala o okradnutých dôchodcoch, ktorí naleteli podvodníkom. Tým sa v dnešnej dobe darí. Prednedávnom ma na autobusovej stanici zastavil chlapík. „Kočka, nemáš rozmeniť päťdesiatku? V autobuse mi nebude chcieť vydať,” kýval mi pred očami bankovkou. Kočka… Štyridsiatka na krku a pánko mi tyká. Asi skúša taktiku, či bude fungovať. „Choďte do potravín. Kúpite si rožok a určite vám vydajú,” nasmerovala som ho. V hlave mi zablikala kontrolka. Dala by som ruku do ohňa za to, že je falošná. Chlapík sa už netváril tak priateľsky. Rozbehol sa a už ho nebolo. 

Napriek tomu, čo sa deje vo svete, si nemyslím, že ľudia sú hlúpi. Možno niekto chce, aby sme si to mysleli, aby sme sa tak správali, prestali uvažovať a verili tomu, čo nám naservírujú na tanier. Hovoria nám, že sme hlúpi a preto radšej rozhodnú za nás. Rozhodujú o tom, ako má vyzerať móda, ako má vyzerať umenie, čo sa majú učiť naše deti, o koľko sa majú zdražovať potraviny, dokonca aj o tom, čo je to vlastne pravda. Viete, niekedy mám pocit, že pravdu má dnes ten, kto má peniaze. No mnoho ľudí má toho, čo sa deje, plné zuby. Som presvedčená, že keby ľudia mali možnosť rozhodnúť o veciach, ktoré sa ich týkajú, raz-dva by sa začali vzdelávať. 

Teraz samospráva celkom dobre funguje v malých obciach, i keď aj tam naráža na známy nešvár – moc. Poslanci sa na niečom dohodnú a potom je zrazu všetko inak. Pretože hlava obce si môže dovoliť meniť plány za pochodu. V Tvorivej spoločnosti moc ako taká bude absentovať. Miesto nej bude zodpovednosť. Ľudia konečne sami môžu rozhodovať o zákonoch, ktoré budú písané zrozumiteľným jazykom. To je princíp samosprávy, v ktorej už nebudeme môcť nadávať na politikov, pretože o všetkom budeme rozhodovať sami. Alebo vám vyhovuje terajší spôsob fungovania?

M.

Zdroj: creativesociety.com

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 643390x
Priemerná čítanosť článkov: 1980x

Autor blogu