Založ si blog

Menej ako sekunda

Neviem, koľko času uplynulo. Menej než sekunda. Ani som sa nestihla spamätať. Ohlušujúca rana, vystrelené airbagy, v aute zápach od výbušniny, rozsvietené všetky svetlá. Pocítila som náraz. Pozrela som sa na manžela, ktorý sedel za volantom. „Si v poriadku?“ spýtala som sa. Prikývol. Odľahlo mi, netušila som, čo sa vlastne stalo, no bola som šťastná, že sme nažive. Vybehli sme z auta, dali si vesty a zisťovali, čo sa vlastne stalo. Do cesty nám vbehlo zviera, na rozbitej kapote zopár chlpov, no vinník nikde. Až podľa záznamu sme zistili, že to bol jeleň.

Veľmi ma potešilo, že autá začali zastavovať, ľudia sa pýtali, či sme v poriadku. To hlavné, čo nás spájalo, bola ľudskosť. Taká jednoduchá, kedy netreba veľa hovoriť. Utkveli mi pekné okamihy. „Držte sa,” slová zdravotníčky, ktorá bola v sanitke a stisla mi rameno. Úsmev lekára, ktorý mi oznámil výsledky vyšetrenia. Nič vážne. Telefonáty známych, ktorí nám ponúkali pomoc, slová úľavy našich rodičov za to, že sme nažive. 

Mali sme šťastie v nešťastí. V takýchto chvíľach vôbec nemyslíš na peniaze, majetok, na auto rozbité na totálku. V takejto chvíli je všetko jasné. Pretože vieš, že to najdôležitejšie je život. A ten má nevyčísliteľnú hodnotu. Nerozmýšľaš nad ničím iným. Krízová situácia ti raz-dva uprace priority.

Mnohí sa dnes dostávajú do situacií, kedy im klimatické zmeny berú všetko. Domy, majetok, prácu, kariéru, postavenie, ba dokonca životy. Miznú malicherné každodenné problémy. Pochopenie hlavnej cennosti života by sa však malo stať každodennou súčasťou života, pretkávať ju do všetkých oblastí, pretože každý raz príde do okamihu, keď zistí, že fakt nezáleží na ničom inom.

M.

Zdroj: creativesociety.com

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

zlodej, krádež, lúpež, zlodeji, kradnutie

Fontána di Trevi aj Eiffelova veža. Pozrite si rebríček krajín, kde si treba dať najväčší pozor na vreckárov

18.05.2024 06:00

Britskí odborníci zostavili tzv. Európsky index vreckových krádeží. Pri ktorých turistických atrakciách sa najviac kradne?

Erik Kaliňák

Po atentáte na Fica čelia vyhrážkam koaliční poslanci aj minister. Viacerí majú sprísnený režim

18.05.2024 06:00

Vyhrážky smerovali aj na iných poslancov a ministrov.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Zelenskyj: Absurdné, západ sa bojí porážky Ruska, ale nechce ani, aby prehrala Ukrajina

18.05.2024 06:00

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa posťažoval, že Západ Ukrajine zakazuje používať zbrane dodané Európou a Spojenými štátmi k úderom na ruské územie.

múzeum, Krupina

Mučiace nástroje lákajú masy ľudí. Procesy s bosorkami približujú v meste, v ktorom ich upálili desiatky

18.05.2024 06:00

Klietka, v ktorej upaľovali čarodejnice, dereš, drevený kôň a španielska čižma pribudli k lomihnátu či radlíku, teda k náčiniu používanom pri vyšetrovaniach stredovekými inkvizítormi v Krupine.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 652390x
Priemerná čítanosť článkov: 2007x

Autor blogu