Založ si blog

Spýtaj sa ich!

281 miliónov, 3,6 percenta celkového počtu populácie našej planéty. Taký je podľa správy World Migration Report 2020 počet ľudí, ktorí náhle ostali bez domova. Číslo sa zvyšuje každý deň. Kde máš tú istotu, že ty nebudeš patriť medzi nich?

Nikto to nečakal

Zatiaľčo v kuchyni pijem čaj, letmo som sa pozrela na zoznam najväčších klimatických katastrof za rok 2021. Obrovské požiare v Jakutsku. Záplavy v Európe, mnohé zemetrasenia, z tých najnovších správ výbuch sopky na Kanárskych ostrovoch. Pijem čaj, sedím v teple, v kuchyni. “Chvalabohu, že nie som jednou z nich!” Príde mi na um myšlienka. Ihneď sa zarazím. Určite si to isté myslela aj väčšina obetí klimatických katastrof. Pokiaľ neudrie blesk, sedliak sa neprežehná. Tak mi to vravela babička. Perfektne sa jej podarilo vystihnúť spotrebiteľský formát spoločnosti.

Ak máš pocit, priateľ môj, že sa ťa to netýka, a klimatické zmeny sú ďaleko, pozri si videá svedkov, ktorí to zažili na vlastnej koži. Alebo oslov niektorého z nich, ak máš možnosť. Možno budeš prekvapený z toho, že nie všetci sa dočkali pomoci od suseda. Pretože všetci čakáme, že niekto príde pomôcť nám, no nie sme pripravení pomôcť ostatným. Globálne zmeny klímy sú však faktom, o ktorom hovoria vedci. Vieme si pomôcť. Ešte nie je neskoro. Obnoviť v nás morálne a ľudské vlastnosti a odhodiť ľahostajnosť, ktorej je tak veľa vo svete egoistov. Sme ľudia. Je v nás niečo cenné, čo nás môže spojiť. Stačí si len spomenúť, vyhrnúť rukávy a začať konať. Prvým krokom je informovať celý svet. Pokiaľ ešte máme tú možnosť.

Zdroj: allatraunites.com; worldmigrationreport.iom.int

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Na Slovensku totálne zlyháva demokracia. Máme dôkazy

15.04.2024

Slovensko sa zaraďuje medzi demokratické krajiny, no ľudské práva a sloboda prejavu sa tu neustále rôznym spôsobom porušujú. A to aj pod hlavičkou tých, ktorí majú ľudí chrániť. Určite ste zachytili hon na Tvorivú spoločnosť (aj hnutie ALLATRA), ktorá v relácii Reportéri, vo verejnoprávnej televízii, bola označená ako nebezpečná proruská sekta. Napísaných [...]

Tak sa nehanbi a rozprávaj!

14.04.2024

„Láska ukazuje človeku cieľ jeho života. Rozum ukazuje prostriedky, ako ich uskutočníte.“ Tomáš Garrigue Masaryk Píše sa rok 1900, Milan Rastislav Štefánik sa stáva zapisovateľom študentského pražského spolku Detvan, ktorý si dal za úlohu vzbudiť národné povedomie u Slovákov. Neostal len u Detvana. Spája sa s ľuďmi, [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 323
Celková čítanosť: 635543x
Priemerná čítanosť článkov: 1968x

Autor blogu