Založ si blog

Všetky problémy majú spoločného menovateľa.

Logická hádanka: čo má spoločné inflácia, pokuľhávajúce zdravotníctvo, nedostatok učiteľov, čoraz viac narastajúci štátny dlh a nárast počtu ľudí, ktorí nemajú čo dať do úst?

“Môže za to vláda! Keby som sa ja dostal/dostala do parlamentu, naša krajina by vyzerala inak!” Toto je asi najčastejšia, no nesprávna odpoveď.

Aj keď, priateľ môj, nemáš tendenciu stať sa súčasťou našej vlády, možno v nej hľadáš vinníka za všetko. Všimol si si, že v každej krajine to vyzerá rovnako? Takmer všade sa nadáva na politikov. A je jedno, či žiješ vo Vietname, Rumunsku či v Japonsku. Vždy sa nájde obeť, na ktorú treba nadávať. 

Všetky problémy majú spoločného menovateľa. Ten nemá konkrétnu tvár. Je to spotrebiteľský systém. A práve ten vytvoril politikov, kráľov, monarchov… Malú skupinku ľudí, ktorí rozhodujú o ľudských životoch. Aj o tom tvojom. Možno sa ti to zdá normálne. Veď takto žijeme už tisícky rokov. Vždy tu bol niekto, kto nám vládol, rozhodoval o nás, bez nás a my sme len dúfali, že sa niečo zmení. Keď jeden panovník vystrieda druhého. Keď sa do parlamentu dostane “naša” strana. Vidno, že to jednoducho nefunguje. Tak prečo ešte stále veríš týmto rozprávkam?

Možno si povieš: “Je to zlé, ale my nechceme komunizmus!” História ukázala, že ani komunizmus nie je ten najšťastnejší spôsob riešenia. Nemusíme bojovať proti spotrebiteľskému formátu, stačí vytvoriť niečo, čo skutočne bude fungovať. Je to tvorivá spoločnosť. Spoločnosť, v ktorej je na prvom mieste život človeka. Nie len na papieri, ale v skutočnosti. Potom to, čo nefunguje, samo odpadne. Ako niečo zastaralé a nepotrebné. Má to však jeden háčik. Vyžaduje sa konanie každého človeka. Ak si pripravený vziať na seba zodpovednosť a nečakať, že spoločnosť zmení  ďalšia vláda, tak nemlč a konaj.

Zdroj: creativesociety.com

A zrazu sa celý svet prebudil a hovorí: „Páni, toto je nevyčerpateľný zdroj! “

15.06.2024

Počuli ste už o GAV – generátoroch vody zo vzduchu? Prevratná technológia, ktorá je schopná vyriešiť problémy s nedostatkom pitnej vody, odstrániť na Zemi hlad a smäd, a hlavne vyriešiť klimatické problémy, ktoré sa už prejavujú všade. O technológii GAV je natočený populárno-vedecký film Voda zo vzduchu: Cesta k záchrane ľudstva, v ktorom je predložený jasný [...]

Čo som sa naučila od Rómky

04.06.2024

Na autobusovej stanici čakala na autobus Rómka. Žena 50+ s rozčapenými nohami, v šatách odhaľujúcich ovisnuté prsia. Pohľad mi zbehol práve tam, do výstrihu. Zastavila som to – stopla som moje odsúdenie. Nič zlé nerobila, rozprávala sa s ľuďmi okolo… Boli to sekundy, pokiaľ som prešla okolo. No stačili mi na to, aby som uvidela obrázok, zanalyzovala a… Nedošlo k [...]

Doba se zrychlila. Je čas zpomalit.

25.05.2024

Běžím do práce. Jako vždy na poslední chvíli. Míjím lidi, kteří stejně jako já, pospíchají na autobus, aby stihli další navazující spoje. Po ránu jsem často nevrlá a dokáže mě rozhodit i prkotina. Když se podívám na lidi kolem, vidím, že i oni uvnitř se sebou bojují. Odrážíme se jak zrcadla jeden od druhého. Někdy bych si přála vstát do práce v klidu, [...]

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini: Chcem byť silnou hlavou štátu, využijem svoje politické skúsenosti

16.06.2024 14:07

Nový prezident Peter Pellegrini považuje za svoju výhodu skutočnosť, že ako prvý politik v novodobej histórii zastával všetky tri najvyššie politické funkcie.

varechovy protest, protest proti interrupciam, umele prerusenie tehotenstva, interrupcie,

Interrupcií je na Slovensku najmenej za tri dekády. Ministerka zdravotníctva zvažuje schválenie interrupčnej tabletky

16.06.2024 12:35

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková si nechá v otázke interrupčnej tabletky poradiť od koaličných partnerov.

väzeň, väzenie, mreže

V ruskej base zajali väzni dvoch dozorcov. Zasiahli špeciálne jednotky, útočníkov zabili

16.06.2024 11:40

Skupina šiestich mužov sa v nedeľu vo väzenskej väznici v Rostove na Done na juhozápade Ruska zmocnila dvoch dozorcov.

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

Nemci zaznamenali už dve tisícky nelegálnych migrantov, ktorí prešli cez Bielorusko

16.06.2024 11:20

Nemecká spolková polícia za prvých päť mesiacov tohto roka zaregistrovala 2215 nelegálnych migrantov, ktorí do krajiny dorazili tzv. bieloruskou cestou.