Založ si blog

Všetky problémy majú spoločného menovateľa.

Logická hádanka: čo má spoločné inflácia, pokuľhávajúce zdravotníctvo, nedostatok učiteľov, čoraz viac narastajúci štátny dlh a nárast počtu ľudí, ktorí nemajú čo dať do úst?

“Môže za to vláda! Keby som sa ja dostal/dostala do parlamentu, naša krajina by vyzerala inak!” Toto je asi najčastejšia, no nesprávna odpoveď.

Aj keď, priateľ môj, nemáš tendenciu stať sa súčasťou našej vlády, možno v nej hľadáš vinníka za všetko. Všimol si si, že v každej krajine to vyzerá rovnako? Takmer všade sa nadáva na politikov. A je jedno, či žiješ vo Vietname, Rumunsku či v Japonsku. Vždy sa nájde obeť, na ktorú treba nadávať. 

Všetky problémy majú spoločného menovateľa. Ten nemá konkrétnu tvár. Je to spotrebiteľský systém. A práve ten vytvoril politikov, kráľov, monarchov… Malú skupinku ľudí, ktorí rozhodujú o ľudských životoch. Aj o tom tvojom. Možno sa ti to zdá normálne. Veď takto žijeme už tisícky rokov. Vždy tu bol niekto, kto nám vládol, rozhodoval o nás, bez nás a my sme len dúfali, že sa niečo zmení. Keď jeden panovník vystrieda druhého. Keď sa do parlamentu dostane “naša” strana. Vidno, že to jednoducho nefunguje. Tak prečo ešte stále veríš týmto rozprávkam?

Možno si povieš: “Je to zlé, ale my nechceme komunizmus!” História ukázala, že ani komunizmus nie je ten najšťastnejší spôsob riešenia. Nemusíme bojovať proti spotrebiteľskému formátu, stačí vytvoriť niečo, čo skutočne bude fungovať. Je to tvorivá spoločnosť. Spoločnosť, v ktorej je na prvom mieste život človeka. Nie len na papieri, ale v skutočnosti. Potom to, čo nefunguje, samo odpadne. Ako niečo zastaralé a nepotrebné. Má to však jeden háčik. Vyžaduje sa konanie každého človeka. Ak si pripravený vziať na seba zodpovednosť a nečakať, že spoločnosť zmení  ďalšia vláda, tak nemlč a konaj.

Zdroj: creativesociety.com

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 642013x
Priemerná čítanosť článkov: 1975x

Autor blogu