Založ si blog

Ako som (ne)skončila s novinárčinou

Bulvár patrí medzi najčítanejšie plátky súčasnosti. Ľudí akosi láka nazerať do cudzej kuchyne. Okrem šoubiznisu sa radi „zabávame“ na prekáraní sa politikov. A pojem novinár? Ten sa asociuje s človekom bez chrbtovej kosti, ktorý je schopný kvôli vysokej čítanosti článku zabudnúť na svedomie.

Keď to nenapíšeš ty, napíše to niekto iný.

Pred pár rokmi som dostala miesto v jednej online redakcii. Princíp „úspešného“ redaktora som odhalila pomerne rýchlo. Bulvár, pikošky hraničiace s pornografiou, robenie celebrít z ľudí bez morálky. Odmietla som to. Odpoveďou bol výsmech: „Vieš, keď to nenapíšeš ty, napíše to niekto iný. Nemáš to jedno?” Nie, nemám. Ukončila som teda spoluprácu ešte skôr, než som vôbec začala. Vypočula som si slová o tom, že nie som lojálna voči firme, že nie som tímový hráč… „Mne sa to tiež bridí, no musím z niečoho žiť,” ozvala sa jedna z redaktoriek. Nakoniec v redakcii ostala, pretože si myslela, že nemá na výber. No na výber má. Ako každý jeden z nás. Ak bude v spoločnosti dopyt po informáciách, ktoré podporujú rast Osobnosti, morálne a ľudské vlastnosti, veľa sa toho zmení. Vlastne všetko. Veď ako sa vraví: 

„Keď chceš vedieť, ako bude vyzerať zajtra spoločnosť, pozri sa na to, čím ju médiá kŕmia dnešný deň.” Ruku na srdce. To, čím nás kŕmia, je čistý hnoj. 

Našťastie dnes každý môže byť novinárom. Pretože máme možnosť zapĺňať informačný priestor, zapájať sa do komentárov, točiť vlogy, vyjadrovať svoj názor. Čoraz viac si uvedomujem, akú veľkú silu má informácia. Veď všetko začína od nej. Veľmi sa teším na to, že v Tvorivej spoločnosti budú média patriť spoločnosti, nie vybraným skupinám, ktoré nám vnucujú svoj názor.

M.

Zdroj: creativesociety

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 642098x
Priemerná čítanosť článkov: 1976x

Autor blogu