Založ si blog

Komu dáš svoj hlas?

Blížia sa voľby. Sú doslova za dverami a ja sa prehŕňam množstvom letákov, brožúrok s tvárami ľudí mne viac známymi, niektorými menej. Čítam ich myšlienky, slogany, frázy…ale komu skutočne mám dať svoj hlas? Hlas…, ako výstižne to znie. Dám svoj hlas a už môžem mlčať, už si môžem ďalej žiť vo svojej rutine, kde už môj hlas nemá cenu, lebo som ho dala niekomu, kto verím, že naplní to, čo mi vyskakovalo do tváre zo všetkých strán – zmenu, rozvoj, prosperitu. 

Ale je to tak? Čo takto si ten svoj hlas ponechať, nech ho je počuť. Tak ako hlas každého jedného občana našej krajiny, či iných krajín, proste našej Zeme. Prečo nevybudovať svet, kde bude priestor na názory a prejavy každého jedného z nás? Môžeme vytvoriť zo sveta jedno nádherné miesto, pretože naozaj je pravda – Rozdeľuj a panuj – v rozdelení nás môžu ovládať na vzájomnom osočovaní, nevraživosti. Hľadajú spôsoby, kde pichnúť, kde zasiahnuť, aby sme mohli byť čo najviac rozdrobení a tak lepšie ovládateľní. Človek už neverí ničomu, myslí si, že všade musí byť niekto na vrchu pyramídy, kto nám velí, čo a ako robiť. Áno, na vrchu musí byť niekto, no nie jednotlivec, ale musíme tam byť my všetci. Ja sa nestaviam do pozície, že rozumiem všetkému. Ale máme tu neskutočné množstvo vzdelaných ľudí v tom, či onom odbore, ktorí dokážu spolu – áno, spolu pre dobrú vec pre nás všetkých nájsť riešenia, nové vynálezy, objavy. 

Napríklad také zdravotníctvo nemá byť o tom, ako je to dnes, udžiavať ľudí na tabletkách, t.j. chorých. Pretože tabletky = veľký biznis, t.j. veľké peniaze. Zdravotníctvo má byť založené na prevencii, na pochopení všetkých princípov vzniku chorôb, na šírení osvety v tomto smere. 

Umelá inteligencia

V súčasnosti sa mnohí obávame pretechnizovaného sveta – umelej inteligencie a podobne. A právom, pretože v súčasnom nastavení spotrebiteľského charakteru spoločnosti, t.j. všetko pre peniaze a moc, nevieme kto a ako to chce využiť proti nám a pre svoj prospech – rozumiem. 

Ale ak by sme si predstavili skutočne ľudskú spoločnosť, tak práve tieto vynálezy by mohli slúžiť nám všetkých. Nejde o to, že sme leniví a nechce sa nám nič robiť. Ide o to, aby sme ten náš čas mohli využiť pre nás osožnejšie – možno práve pre rozvoj spoločnosti, ako čo a kam posunúť, alebo na svoj osobný rozvoj – či už štúdium, spoznávanie sveta, jeho zákonitostí, spoznávanie nových ľudí, venovanie sa rodine a spoločným koníčkom. No ja si to viem predstaviť.

Aj preto som veľmi rada, že som sa zapojila do projektu Tvorivá spoločnosť. Je to spolupráca ľudí, ktorí po večeroch a nociach, v rámci svojho voľného času sa snažia momentálne v tejto fáze informovať ľudí. Pretože bez pravdivých informácií, bez uvedomenia si reality, ako to teraz (ne)funguje, nie sme schopní si dať reálne požiadavky na zmenu. Často počúvam, čítam… a čo tá VAŠA Tvorivá spoločnosť, čo je to za spoločnosť, čo nám sľubuje nesplniteľné…No pokiaľ to bude len “VAŠA”, pokiaľ nebude NÁS všetkých, tak nič reálne…Pokiaľ si myslím, že vždy musí byť niekto, kto za mňa urobí to, čo chcem, tak nič reálne…Keď si chcem len žiť v bublinke, z ktorej môžem akurát tak riešiť a kritizovať zlyhania druhých, tak nič reálne…Ak vás trápi názov tvorivá, tak si ho kľudne môžete odmyslieť…. proste je to spoločnosť ľudí, ktorí si chcú svoju realitu vytvárať a nie žiť ako figúrka na šachovnici, kam mnou pohnú, kam mi určia smer, tam pôjdem…Nie je to o tom, že chcem od niekoho, aby si myslel, to čo ja. Nechcem, aby veril v to čo ja, aby sa obliekal ako ja. Zjednotiť sa znamená v celej pestrosti a prispieť tou odlišnosťou do jedného nádherného celku a vytvoriť svet, v ktorom je radosť žiť. A môžem povedať, že keď vidím tých nadšených ľudí, ktorí si ho už teraz tvoria a veria v neho, aj napriek nedôvere a výsmechu od ľudí, ktorí nie sú zatiaľ súčasťou tohto tvorenia, tak taký svet sa už naozaj vytvára, zatiaľ v malom, ale už je a som zaň vďačná.

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Na Slovensku totálne zlyháva demokracia. Máme dôkazy

15.04.2024

Slovensko sa zaraďuje medzi demokratické krajiny, no ľudské práva a sloboda prejavu sa tu neustále rôznym spôsobom porušujú. A to aj pod hlavičkou tých, ktorí majú ľudí chrániť. Určite ste zachytili hon na Tvorivú spoločnosť (aj hnutie ALLATRA), ktorá v relácii Reportéri, vo verejnoprávnej televízii, bola označená ako nebezpečná proruská sekta. Napísaných [...]

Tak sa nehanbi a rozprávaj!

14.04.2024

„Láska ukazuje človeku cieľ jeho života. Rozum ukazuje prostriedky, ako ich uskutočníte.“ Tomáš Garrigue Masaryk Píše sa rok 1900, Milan Rastislav Štefánik sa stáva zapisovateľom študentského pražského spolku Detvan, ktorý si dal za úlohu vzbudiť národné povedomie u Slovákov. Neostal len u Detvana. Spája sa s ľuďmi, [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 323
Celková čítanosť: 636209x
Priemerná čítanosť článkov: 1970x

Autor blogu