Založ si blog

Trhová ekonomika je slepá ulička

Taliy Skurupiy: “Veľká hospodárska kríza ukázala, že trhová ekonomika vo svojej podstate neplní svoju úlohu. Istý čas tento model s pomocou vládnych opatrení ešte do istej miery zvládal sociálne problémy a finančné krízy.

Potom však prišla iná etapa – globalizácia. Všetky krajiny sú teraz od seba navzájom závislé. A výkyvy v jednej krajine ovplyvňujú celý svet. Žiadna krajina sa nedokáže samostatne vyrovnať s obrovským množstvom extrémnych faktorov, ktoré ovplyvňujú jej ekonomiku. 

Musíme sa teda pozrieť na toto nové riešenie, ako by sme mohli tento systém napraviť a ako vytvoriť podmienky pre rýchly globálny rozvoj, zatiaľ čo sa rozvíja umelá inteligencia a globálne krízové hrozby, ktorým čelí celé ľudstvo.”

zdoj: Fórum “Globálna kríza USA”

Tieto informácie sa potvrdzujú a ukazujú, že súčasný systém je v skutočnosti pre ľudstvo slepá ulička

Podobne konštatoval aj Docent Patrick E. Shea v článku “openiazoch.sk”:

Čas sa kráti pre mnohé krajiny s dlhovými problémami. Nie je to však len otázka zadlžených krajín, dlhové problémy sú nákazlivé, ako sme to mohli vidieť pri dlhovej kríze Latinskej Ameriky v 80. rokoch, ázijskej finančnej kríze v 90. rokoch a dlhovej kríze eurozóny v rokoch 2008 až 2010. Globálna komunita by mala spolupracovať na odvrátení ďalšej globálnej ekonomickej špirály a pomôcť miliónom ľudí vyhnúť sa zbytočnému utrpeniu.

V súčasnom formáte spotrebiteľskej spoločnosti nie je možné vytvoriť dlhodobo funkčný finančný model, ktorý by spĺňal všetky aktuálne potreby a požiadavky. Pre zmenu na fungujúci systém je potrebné zmeniť predovšetkým formát spoločnosti na Tvorivý.

Tvorivá spoločnosť poskytuje riešenia všetkých vyššie spomenutých problémov a navyše ponúka perspektívu bezproblémového hospodárenia pre všetkých ľudí. V Tvorivej spoločnosti je hlavnou hodnotou Život človeka – v spotrebiteľskej spoločnosti sú to peniaze. Tak čo si vyberieš Ty? 

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 642916x
Priemerná čítanosť článkov: 1978x

Autor blogu