Založ si blog

Jednoducho Človek

DEZINFORMÁCIE VS. FAKTY  

Čo znamená strata statusu človeka v Tvorivej spoločnosti?

Rozdiel medzi „projektom Tvorivá spoločnosť“ a „Tvorivou spoločnosťou“ ako spoločenským modelom:

Pre lepšie pochopenie tejto otázky je dôležité upriamiť pozornosť na rozdiel medzi „projektom Tvorivá spoločnosť“ a modelom usporiadania spoločnosti označovanej ako „Tvorivá spoločnosť“. Kým cieľom projektu je informovať, model spoločnosti je už spôsobom fungovania spoločnosti. Projekt Tvorivá spoločnosť informuje o možnosti zmeny spoločenského modelu zo spotrebiteľského na tvorivý výlučne a výhradne mierovou cestou v súlade s legislatívou krajiny. K samotnej zmene môže dôjsť v momente, ak so zmenou formátu súhlasí nadpolovičná väčšina populácie planéty prostredníctvom celosvetového referenda.

Status Človeka je najvyšší status, ktorý zaisťuje človeku všetky blahá, slobody a výhody Tvorivej spoločnosti, a človek ho nadobúda narodením.

High angle of woman relaxing on grass

Nakoľko človek má v Tvorivej spoločnosti zabezpečené všetky materiálne aj nemateriálne potreby, je eliminovaná prevažná väčšina podmienok, ktoré ľudí vedú k páchaniu trestnej činnosti, či iného protiprávneho konania. Pokiaľ aj napriek tomu človek vedome alebo cieľavedome zasiahne do slobôd a práv druhých, či už v rámci svojich osobných záujmov, alebo záujmov tretích osôb, pripraví sa tým o svoje výhody a slobody, resp. ich časť v závislosti od miery narušenia a nastupuje trestnoprávna rovina s jeho preventívnou a represívnou aj restoratívnou zložkou, ako právnym následkom protiprávneho konania, podobne ako je tomu dnes. Avšak na rozdiel od súčasnosti, v Tvorivej spoločnosti budú v súvislosti s novými technológiami všetky trestné činy odhalené a páchatelia spravodlivo potrestaní, pričom bude využívaná skôr restoratívna forma justície (zameraná na nápravu následkov, či už vo vzťahu k poškodenému, alebo páchateľovi) ako represívna (trest v dnešnom ponímaní, najmä najčastejšie ukladaný trest odňatia slobody), pričom sa bude klásť dôraz najmä na prevenciu kriminality.

Takže v konečnom dôsledku bude kriminalita takmer úplne odstránená (až na pár zrejme psychopaticky a sociopaticky narušených jedincov), na rozdiel od dnešného spotrebiteľského formátu, kde kriminalita každoročne narastá, mnohá je v latentnej (skrytej) forme a jej odhaľovanie a usvedčenie páchateľa je obzvlášť sťažené, a trestanie po rokoch od spáchania trestného činu neplní preventívny účel a to ani účel individuálnej prevencie (páchatelia sa aj napriek trestu opakovane dopúšťajú trestnej činnosti a čím ďalej, tým závažnejšej) a ani účel generálnej prevencie (neodradí od páchania trestnej činnosti ostatných, keď vidia, že nie všetky trestné činy sú odhalené a spravodlivo potrestané).

V médiách dochádza, pravdepodobne z nepochopenia, k prekrúteniu významu pojmu „status človeka“, čo má za následok vyvolávanie strachu, že človek v Tvorivej spoločnosti o niečo príde. Na základe uvedených informácií však vyplýva, že v dnešnom svete spotrebiteľského formátu žiadny človek nemá také výhody, ktoré Tvorivá spoločnosť garantuje od narodenia, a teda v súčasnom formáte spoločnosti nemá žiadny človek na planéte to, čo označujeme pojmom „status človeka“.

To, o čo človek v skutočnosti už v prechodnom období na Tvorivú spoločnosť príde, sú negatívne dôsledky spotrebiteľského formátu ako vojny, choroby, dlhy, chudoba, nedostatok, byrokracia, strach zo straty zamestnania, nerovnoprávnosť, diskriminácia atď.

Podmienky spotrebiteľského formátu totiž neumožňujú zabezpečiť také výhody, ktoré budú dostupné každému človeku už v prechodnom období na Tvorivú spoločnosť, resp. v samotnej Tvorivej spoločnosti.

Etický kódex novinára

Asociácia na ochranu novinárskej etiky v Slovenskej republike prijala Etický kódex novinára na základe dohody a súhlasu Asociácie vydavateľov tlače (nástupcu Združenia vydavateľov periodickej tlače), Slovenského syndikátu novinárov a Interactive Advertising Bureau Slovakia (IAB Slovakia) (reprezentant internetových médií) ako vyjadrenie záväzných etických štandardov pre novinársku prácu.

Autori tendenčných článkov, ktoré vo výsledku očierňujú účastníkov projektu ako aj samotnú myšlienku projektu Tvorivá spoločnosť, narušujú takmer všetky zásady novinárskej etiky, napriek tomu, že Etický kódex novinára je pre novinára záväzným. Jeho celé znenie si môžete vyhľadať na internete.

Skresľovanie  a manipulácia s informáciami, bohužiaľ, vedú k tomu, že sa k širokej verejnosti nedostanú pravdivé a závažné informácie. Každý z nás si však môže pozrieť hociktoré online fórum s hlavným názvom Globálna Kríza a urobiť si vlastný názor.

Zdroj: creativesociety.com; fórum „Globálna kríza. Zodpovednosť“

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 644295x
Priemerná čítanosť článkov: 1982x

Autor blogu