Založ si blog

Na Slovensku totálne zlyháva demokracia. Máme dôkazy

Slovensko sa zaraďuje medzi demokratické krajiny, no ľudské práva a sloboda prejavu sa tu neustále rôznym spôsobom porušujú. A to aj pod hlavičkou tých, ktorí majú ľudí chrániť. Určite ste zachytili hon na Tvorivú spoločnosť (aj hnutie ALLATRA), ktorá v relácii Reportéri, vo verejnoprávnej televízii, bola označená ako nebezpečná proruská sekta. Napísaných článkov, podcastov a reportáží bolo v tomto duchu už niekoľko v Česku i na Slovensku.

Ako sa ukazuje, nič sa nedeje len tak. S vysvetlením v týchto dňoch prišiel vyšetrovací tím Dr. A. Egona Cholakiana, ktorý 30 rokov sledoval a skúmal manipulačné metódy odnože bývalej KGB. Táto organizácia bola zrušená rozpadom Sovietskeho zväzu. Napriek tomu jedna jej časť “ožila” v roku 1993. Vo svojom vyjadrení Dr. Cholakian približuje skutočné ciele tejto ich kampane a odhaľuje skrytú silu, ktorá svojím pôsobením ohrozuje demokraciu nielen v Európe:

Príklad cynických manipulačných metód KGB na Slovensku

„V médiách na Slovensku a v Českej republike, vrátane štátnych médií sa čoraz častejšie objavujú podobné diskreditačné materiály a pseudo expertné závery o ALLATRA, ktorými ju tí istí novinári vykresľujú ako údajný nový náboženský kult. Pritom viacerí predstavitelia slovenských a českých médií sa vo svojich článkoch aktívne odvolávali na ukrajinské publikácie a na seba navzájom. Inými slovami, novinári z týchto dvoch krajín používali podobnú rétoriku a démonizujúce  naratívy, kládli vo svojich publikáciách rovnaký negatívny dôraz a kládli dobrovoľníkom ALLATRA podobné provokatívne otázky. Pričom cieľom všetkých týchto aktivít bolo zdiskreditovať organizáciu v očiach verejnosti. 

Súčasťou tejto diskreditačnej stratégie boli aj nepodložené obvinenia z proruského postoja organizácie. Skorumpovaní novinári z miestnych médií pod vplyvom KGB zámerne ignorovali fakty o prenasledovaní a zákaze organizácie ALLATRA v Rusku a svoju pozornosť sústredili len na situáciu na Ukrajine. To jasne naznačuje, že mediálna rétorika bola neobjektívna a slúžila konkrétnym politickým cieľom.

Zároveň, podobne ako v prípade Ruska a Ukrajiny, sa na tejto informačnej vojne proti demokracii na Slovensku a v Českej republike podieľali aj antikultové organizácie. Navyše zohrávali kľúčovú úlohu, keďže konali na príkaz tajnej tieňovej služby KGB s cieľom destabilizovať situáciu v krajine a podnecovať nespokojnosť medzi obyvateľstvom.

Na Slovensku nie je neznáma napríklad osoba s diagnostikovaným psychiatrickým ochorením, vodca antikultového gangu, ktorá sa napriek svojmu psychickému stavu teší neoprávnene vysokej dôvere v akademických kruhoch na univerzitách v tejto krajine. Jedna z nich mu dokonca udelila čestný doktorát čiastočne za jeho údajný prínos k takzvanému rozvoju medzinárodných vzťahov.

Táto skutočnosť priamo poukazuje na to, že tieto vzdelávacie inštitúcie sa využívajú na prípravu kolaborantov a nábor nových agentov pre KGB. To je nielen znepokojujúce znamenie, ale aj priame ohrozenie základov demokratickej spoločnosti a vážny varovný signál pre spravodajské služby krajiny.

Na Slovensku sme sa stretli aj s pozoruhodným príkladom mimoriadne cynickej manipulácie. Tí istí  miestni novinári s odvolaním sa na príspevok na Facebooku, ktorý údajne prišiel od slovenskej polície, začali tvrdiť, že miestne orgány činné v trestnom konaní varujú ľudí pred novou nebezpečnou sektou.

V ďalšom vyšetrovaní sa však ukázalo, že príspevok nevytvoril policajt, ale administrátor skupiny a to z vlastnej iniciatívy a neodráža oficiálne stanovisko polície. Napriek žiadosti dobrovoľníkov ALLATRA o odstránenie neoprávneného príspevku z neznámych dôvodov zostal na stránke sociálnej siete, čo vrhá tieň na dobré meno polície.

Veď ako môže slovenská polícia, porušujúc prezumpciu neviny zverejňovať obvinenia voči komukoľvek? To je v rozpore so samotnou podstatou policajných povinností v demokratickej spoločnosti.

Iste, len triviálny príspevok na sociálnych sieťach.

V skutočnosti však tento zdanlivo bezvýznamný detail, šíriaci sa ako vírus ovplyvňuje verejnú mienku a umožňuje týmto agentom KGB, aby v tlači odvolávajúc sa na autoritu orgánov činných v trestnom konaní vyvíjali psychologický nátlak na dobrovoľníkov ALLATRA a poškodzovali povesť celej organizácie ALLATRA.

A keď polícia proti takýmto maličkostiam nezakročí, nahráva tým KGB. Podkopáva suverenitu svojej krajiny a umožňuje agentom KGB posilniť svoj vplyv v nej.

Toto nie je banalita, ide o národnú bezpečnosť, ide o bezpečnosť všetkých demokratických krajín. Práve z takýchto zdanlivo nepodstatných detailov zámerne vytvorených kolaborantmi sa začínajú rozsiahle útoky na demokraciu ako celok.“

Ak budeme mlčať, doplatíme na to všetci.

M.

Zdroj: egonreport, Pomsta veľmajstrov. Odhalenie tajných hráčov moci

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 644290x
Priemerná čítanosť článkov: 1982x

Autor blogu