Založ si blog

Príbeh riaditeľa, ktorý dnes žije v unimobunke. Prečo?

Sedel na lavičke a kŕmil holuby. Sám, len so svojimi myšlienkami a v špinavom kabáte, pôvodnú farbu ktorého by odhadol len málokto. “Pane, okamžite prestaňte kŕmiť tie potvory! Čo nevidíte, že sú premnožené?” Za chrbtom starého muža sa objavila žena v stredných rokoch, ktorej sa nepáčilo mužovo konanie. Po chvíli odišla, vidiac, že pán nereaguje na jej konanie. 

Sadla som si na lavičku oproti. Pánovi nebolo veľa treba. Prezradil mi, že sa volá Karol, a roky bol riaditeľom výberového gymnázia. Začal hovoriť o tom, čo ho najviac bolelo. Tipovala som, že svoj životný príbeh hovoril snáď tisíckrát. Pred pätnástimi rokmi prepísal dom na syna. S tým, že ho dochová. Ten začal vo veľkom podnikať a starnúci otec sa mu akosi nehodil do krámu. Metre štvorcové, na ktorých žil, sa každým rokom zmenšovali. Priestranná izba sa zmenila na malú komoru, potom ho syn presťahoval do suterénnu domu, aby nebol nikomu na očiach.

“Teraz žijem v unimobunke za mestom. Syn vraví, že sa nemám na čo sťažovať, pretože mi zabezpečil drevo na kúrenie,” dodal horko Karol. Spomenula som si na Tri groše, na rozprávku, ktorú som v detstve priveľmi nemala v obľube. Podľa Karola mal jeho syn množstvo výhovoriek, prečo nemá priestor ani čas postarať sa o otca. V spoločnosti je vnímaný ako úspešný podnikateľ, ktorý je dávno za vodou. Čo na tom, že jediným spoločníkom jeho otca sa stali holuby a náhodní okoloidúci, ktorí si nájdu pár minút čas ho počúvať.

Ešte viac som si uvedomila naliehavosť zmeny systému, v ktorom žijeme. Aby sa znova v spoločnosti nastavili základné ľudské hodnoty. Aby sme začali správať tak, aby sa za nás nehanbili ani naše deti, ani naši rodičia.

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 646000x
Priemerná čítanosť článkov: 1988x

Autor blogu