Založ si blog

Globálna zmena klímy: Naozaj si myslia, že máme až taký vplyv?

„Priemerná celosvetová teplota sa do roku 2030 môže zvýšiť o 1,5 stupňa Celzia.”

Tento údaj je uvedený v správe Medzivládneho panelu o zmene klímy (IPCC), na ktorej vypracovaní sa podieľalo 234 vedcov. Hoci má táto správa viac ako 3000 strán a je najvyššou výstrahou pre ľudstvo, ani jeden z vedcov v nej nepoukazuje na skutočnú príčinu klimatických zmien na Zemi. Všetci sa držia jedného scenára a tvrdia, že „úloha človeka pri globálnom otepľovaní je drvivá  a jednoznačná.” Naozaj si myslia, že máme až taký vplyv? Alebo je za tým niečo iné? 

Na júlovej celosvetovej konferencii „Globálna kríza. Týka sa to už každého“ odborníci z celého sveta potvrdili, že súčasná zmena klímy má cyklický charakter. To znamená, že by k nej došlo aj keby sme sa správali k našej planéte nanajvýš ekologicky a ohľaduplne. Je očividné, že správanie človeka k prírode je v súčasnosti veľmi zlé, no zvaľovať vinu iba na neho je neetické, nepravdivé a zavádzajúce.

Kde je skutočná príčina?

Čo je teda skutočnou príčinou klimatických zmien? Prečo vedci nehovoria pravdu? Boja sa odsúdenia, posmeškov, straty postavenia? Vidia pravdu, no boja sa ju povedať? Alebo majú strach vysloviť pravdu ako prví, tak  ako v rozprávke o Cisárových nových šatách? Je to tak, ako hovorí jeden vedec, ktorý pracuje pre OSN: „Platia ma za to, aby som hovoril len o CO2, tak hovorím len o CO2”? 

Keďže je dnes antropogénny faktor prezentovaný ako hlavná príčina zmeny klímy, snažíme sa znižovať emisie (napriek dohovorom sa to vôbec nedarí!) a správať sa ekologicky, dúfajúc, že klíma bude mať nad nami zľutovanie. Nie, nebude. Pretože to, čo sa deje, je spôsobené práve cyklickými zmenami vo Vesmíre. S nimi súvisia súčasné búrlivé procesy v zemskom jadre a následné zmeny magnetického poľa Zeme, zmeny tvaru našej planéty a tiež zvyšovanie teploty. Vedci o tom mlčia. Teda väčšina z nich. 

No vznikol precedens! Na spomínanej celosvetovej konferencii bola mnohými vedcami, odborníkmi z rôznych vedeckých oblastí povedaná a faktami potvrdená pravda. Napríklad:

Predseda vedeckej nadácie Diehold v USA, člen Americkej geologickej spoločnosti, Douglas Vogt, otvorene hovoril o tom, že antropogénny faktor vplýva na globálnu zmenu klímy len veľmi málo: „…Vláda sa v súčasnosti snaží každému nahovoriť alebo vymývať mozgy, aby si každý myslel, že emisie CO2 produkované ľudstvom spôsobujú globálne otepľovanie. V sedemdesiatych rokoch minulého storočia existovala správa leteckých síl alebo vládna správa. A mala ju Washingtonská univerzita. Urobili presne takúto štúdiu. Zistili, že hlavnou príčinou bolo Slnko,a že to vôbec nebol CO2. Takže federálna vláda urobila túto štúdiu už dávno. Vedeli, aká je pravda!” 

Najviac je však potešujúce, že tento precedens umožňuje hovoriť všetkým. A už sa to deje. Vedkyňa, geologička a geofyzička Jelizaveta Chromova, ktorá aktívne vystupovala na konferencii „Globálna kríza. Týka sa to už každého“, len niekoľko dní po jej vysielaní hovorí, že v práci u kolegov-vedcov spozorovala úplne iný prístup. Začali sa otvorenejšie zaoberať týmito témami. Prestali sa báť hovoriť o pravde. A tento prístup mení úplne všetko. Už nemlčia! Máme tak väčšiu šancu uvidieť a pochopiť pravdu o prichádzajúcich klimatických zmenách a nájsť východisko. Tvorivú spoločnosť.

Zdroj: Globálna kríza. Týka sa to už každého; allatraunites.com, tvnoviny

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 644598x
Priemerná čítanosť článkov: 1983x

Autor blogu