Založ si blog

Kupujeme hnilú zeleninu, a musíme si povedať, že máme šťastie, lebo ešte máme čo jesť

Práve som bola na nákupe v obchode a neviem, či aj vy ste si všimli za poslednú dobu, v akom stave je zelenina v každom obchodnom reťazci. Nemôžem kúpiť normálnu uhorku, mrkvu či karfiol. Všetko je hnilé a gumové. Za posledných pár mesiacov kvalita zeleniny išla rapídne dolu. 

Akurát pri tých uhorkách stál mladík, ktorý vykladal ďalšiu zeleninu: „Čo sa deje, niečo sa zmenilo? V čom je problém?“ pýtam sa ho. Vraví, že nevie. „Určite nie sú všetky tie uhorky gumové a hnilé, len dnes ich vyložili, určite sa tam niečo nájde,“ dodal. Tak sme začali spolu prehľadávať bedničky a toto presvedčenie z neho pomaly opadávalo. Hovorím mu: „Chápem, že to nie je vaša chyba, že sa nesnažíte predať mi hnilú zeleninu a mať z toho nejaký zisk. Chápem, že vy ste rovnako človek ako ja, a chcete jesť dobré jedlo. Proste tomu iba nerozumiem, prečo to takto máme, a prečo to akceptujeme.“

Hladeľa som sa na ľudí okolo seba, ktorí nakupovali tú zeleninu a vyberali si medzi hnilou a hnilejšou. A to berieme domov, jeme to a samozrejme, že sa potom z toho necítime úplne dobre. Zároveň to stojí veľmi veľa peňazí. 

Mám pocit, že sa dostávame na vrchol spotrebiteľského formátu, kedy v každej oblasti zažívame veľmi silný úpadok. A keď sa pozrie na to, čo hovorím, nejaký človek, ktorý je v inej situácii ako ja, je napríklad hladný, tak si povie, o čom tá baba rozpráva, môže byť rada, že má čo jesť. A má pravdu. Ale vlastne tým pádom je to celé ešte smutnejšie, kam sme až prišli? Kupujeme hnilú zeleninu, a musíme si povedať, že máme šťastie, lebo ešte máme čo jesť.

Ja osobne už nemám chuť byť ticho a súhlasiť s tým. Už necítim, že je to okej. Že sa chcem na toto dívať, mlčať a byť spokojná. Alebo sa tváriť, že je v poriadku takto žiť, takto sa stravovať a vidieť, ako biedne žijú ďalší ľudia. No proste si myslím, že je to celé špatne. 

A to je dôvod prečo podporujem projekt Tvorivá spoločnosť. Pretože je to jediný projekt, ktorý naozaj ukazuje cestu, ako z tohto všetkého von. Pozrite na stránky, vypočujte si ďalších ľudí.

Zdroj: Miška Hrončeková/vlog Facebook, creativesociety

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu komplikuje požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Na mieste v týchto chvíľach stále prebieha zásah záchranných zložiek.

Sadiq Khan

Labourista Sadiq Khan bol tretíkrát po sebe zvolený za starostu Londýna. Ide o rekord

04.05.2024 19:32

Syn pakistanských prisťahovalcov vďaka dnešnému výsledku predstihol svojho predchodcu a bývalého premiéra Borisa Johnsona, ktorý bol vo funkcii dve volebné obdobia.

Germany Nazi Villa

Vilu šéfa Hitlerovej propagandy ponúkajú zadarmo. Ak sa nenájde záujemca, buldozéry ju zrovnajú so zemou

04.05.2024 19:00

V honosnej vile pri jazere Joseph Goebbels pracoval, oddychoval a aj sa zabával s milenkami. Prečo je niekdajšia luxusná nehnuteľnosť už dlhé roky neobývaná?

Počasie / Dáždnik / Dážď /

Po prietrži mračien vyhlásia v Partizánskom mimoriadnu situáciu

04.05.2024 18:48, aktualizované: 19:58

Voda zatopila viacero pivníc a ďalších priestorov. Výšku škody primátor odhadnúť nevedel.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 646658x
Priemerná čítanosť článkov: 1990x

Autor blogu