Založ si blog

Niečo na oplátku

Za vybavenie nejakého potvrdenia sa očakáva bonboniéra. Minimálne. Akosi je hanba, keď človek ide niečo vybavovať s holými rukami. Vraj sa patrí niečo doniesť. Niekde stačí bonboniéra, inde drahšia káva, fľaša drahého alkoholu či obálka založená v knihe.

Zvolebnieva sa. Aby ste mohli ísť kandidovať, musíte zozbierať hlasy. A ľudská vynaliezavosť nepozná hranice. „Ak podpíšeš, pomôžem ti vybaviť prístupovú cestu k pozemku.“ „Ak podpíšeš, nájdem pre tvoje dieťa miesto v škôlke. Veď vieš, dnes je veľa detí a miesta málo…“ Účel svätí prostriedky. Alebo, všetci tak robia. Ideme si starým známym zákonom. “Ja tebe, ty mne.” 

V jednej nemenovanej malej dedine kandidát na starostu posunul latku o level vyššie. „Ak mi nepodpíšete kandidatúru, nedostanete trinásty plat a do konca volebného obdobia zruším všetky akcie.“ Na to neexistuje rozumný komentár. Len pochopenie, že moc naozaj mení zrkadlové neuróny v mozgu. Človek zabúda na to, že je človekom. Ovláda ho chtíč, veľká kopa pýta čoraz viac. A my sa čudujeme, že žijeme v takom bahne.

Menšie a väčšie zlo

V Tvorivej spoločnosti moc zanikne. Nahradí ju zodpovednosť skúsených profesionálov. Tí nebudú mať šancu hrabať pre seba, pretože o všetkom budú rozhodovať ľudia. Dnes je jedno, koho si zvolíme. Väčšinou aj tak vyberáme medzi väčším alebo menším zlom. I keď zlo ostáva zlom, nech by sa zabalilo do akéhokoľvek pozlátka. Peniaze a moc sú skúškou charakteru každého človeka, a prejde ňou len máloktorý. Som presvedčená, že stúpania na tie isté hrable máme už dosť. Bolo by to treba zmeniť, ale úplne.

M.

Zdroj: creativesociety

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

šefčovič maroš

Európa konečne dýcha oboma pľúcami. Veľké rozšírenie EÚ bol koniec bývalého rozdelenia kontinentu, povedal Šefčovič

02.05.2024 14:18

Fakt, že sa spájame do veľkej európskej rodiny, všetci čo sa zúčastnili toho podujatia, boli veľmi dojatí a tešili sa na novú etapu, uviedol, Šefčovič.

SR Bratislava Rada Bezpečnostná Zasadnutie Mimoriadne BAX

Šutaj Eštok odmieta, že by štátne funkcie boli odmenou pre darcov Hlasu

02.05.2024 13:24

Šutaj Eštok nevidí problém v tom, aby funkciu zastával niekto, kto podporil Hlas, ak spĺňa kvalifikačné kritériá.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

Macron: Keby Rusko prelomilo front, je možné vyslať na Ukrajinu vojakov

02.05.2024 13:01

Štáty NATO podľa neho najprv tiež vylučovali vyslanie tankov a lietadiel na Ukrajinu, neskôr ale zmenili názor.

Sýria, Maar an-Numán, nemocnica, lekári bez hraníc

Rusko zbombardovalo nemocnicu v Sýrii, obviňujú krajinu príbuzní obetí aj vyšetrovatelia OSN

02.05.2024 12:46

Vyšetrovatelia OSN Rusko niekoľkokrát obvinili z páchania vojnových zločinov v Sýrii.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 645554x
Priemerná čítanosť článkov: 1986x

Autor blogu