Založ si blog

Ja som ti to vždy vravel

Stretla som sa s názorom, že ľudia nie sú ľudia. Že sú to ovce, ktoré pôjdu tam, kde im ukáže ich pán. Keď to nepôjde podobrotky, stačí poslať na nich psov. Tí ich dostatočne zastrašia. Vraj strach je najmocnejšou pákou elity, ktorá sa nedá ničím poraziť. Maximálne, čo môžeme urobiť, keď sa nám niečo nepáči, je rebelovať a štrajkovať. Možno sa to nezaobíde bez krvi. Tá vraj nevadí. Padneš za dobrú vec, urobia ťa hrdinom, postavia ti pamätník, pomenujú po tebe ulicu. 

Takýmto spôsobom sa menia vlády, no to nezlepší život obyčajným ľuďom. Keby to tak bolo, nemusíme každé štyri roky stúpať na tie isté hrable.

Keď vravím ľuďom, že verím v ľudskosť, že predsa len môžeme spoločnosť zmeniť cestou evolúcie a nie revolúcie, stretávam sa so štandardnou odpoveďou: „Je to utópia.” Prípadne dostávam odpoveď, že nám držia palce, ale že nech veslujeme sami. Hoci sa potápa naša spoločná loď. 

Pri tej prvej odpovedi si vždy spomeniem na teóriu prijatia zo 63-teho roku. Má štyri stupne: 

1. Je to bezcenný nezmysel.

2. Je to zaujímavé, ale zvrátené.

3. Je to pravda, ale úplne bezvýznamná.

4. Veď som to vždy vravel.

(J. B. S. Haldane, 1963). 

Tak kedy sa dostaneme na štvrtý stupeň? Kiežby to bolo už zajtra. Veď Tvorivá spoločnosť rieši samotnú podstatu našich problémov. Stačí si odpovedať na otázku – ako by mohol vyzerať svet, v ktorom chcem žiť? Nie sme ovce. Sme ľudia. Začnime konať. Nie zajtra, nie o týždeň, teraz. Máme možnosť ukázať svetu, že namiesto béékania vieme rozprávať a informovať. Informovať sa navzájom, pretože to je teraz to najdôležitejšie: povedať o Tvorivej spoločnosti všetkým ľuďom. To je všetko, čo treba urobiť, aby sme začali tvoriť nový, bezpečný svet, kde najvyššou hodnotou je ľudský život. A to predsa stojí za to!

M.

Zdroj: creativesociety

Kto nám vnucuje, čo si máme myslieť?

22.04.2024

Pokračujeme v odhaľovaní šablón tzv. architektov vedomia cez úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je hlavne očierňovať určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl [...]

Kto manipulujte verejnou mienkou?

20.04.2024

Paradox dnešnej doby? Máme úplne legálne organizácie, ktorých cieľom je špiniť určité skupiny. V nadväznosti na videosprávu Dr. Egona Cholakiana, v ktorej odhalil prácu tajného zoskupenia odnože bývalej KGB a jej pôsobenie v rôznych krajinách sveta na ľudí cez manipuláciu verejnej mienky, sa uskutočnil okrúhly stôl „Slovensko a jeho [...]

Ako sa jednoducho ovplyvňujú voľby

17.04.2024

Pokračujeme v rozkrývaní práce tajnej organizácie, ktorá vznikla z bývalej sekcie KGB a pôsobí po celom demokratickom svete. Zo správy Dr. Egona Cholakiana, ktorý v týchto dňoch verejne odkryl informácie a fakty, uvádzame úryvok o práci a vplyve tejto organizácie na Ukrajine: „Výstižným príkladom využívania siete mediálnych agentov KGB [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Tvorivá spoločnosť

Štatistiky blogu

Počet článkov: 325
Celková čítanosť: 643206x
Priemerná čítanosť článkov: 1979x

Autor blogu